Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2015 18:27 - Докога???
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2217 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image3 юли 2015 година....само до 18 часа, за по-малко от 24 часа, 9 човешки живота погубени по пътищата и живота на едно още неродено дете. Причини- несъобразена скорост.
Някои казват доживот за убийство на пътя- аз лично съм против това, тъй като няма шофьор, който да сяда зад волана с мисълта преднамерено да отнеме човешки живот. Не това е решението според мен. 
Може би трябва драстично да се намали максимално позволената скорост по всички пътища докато шофьорите се дисциплинират- 50 км/ч., независимо в или извън населено място. И не по радиа да казват къде има патрул на КАТ с еди-каква си регистрация и номер, а цивилни автомобили на КАТ да се движат непрекъснато по определени отсечки- снимат идиота, който кара като ненормален, електронно за минути актът му е готов и нарушителят се спира от стационарен обозначен патрул на КАТ на най-близкия изход или удобно място от магистралата или по шосето. Ако не плати глобата до 14 дена (2 седмици), автомобилът се отнема до заплащане на глобата, а ако не бъде предаден- актът да скача 10-торно повече) Няма друго решение.
В много държави за ограничаване на скоростта се използват и изкуствени неравности- и това би било добре да се направи в България, тъй като идиотът като натисне педала и усети, че колата му е пред разпадане, ще не ще, ще намали.
Друго нещо, което би могло да се направи, е при драстични нарушения на скоростта или правилника за движение да се отнемат за определен период и книжката, и автомобилът. Защото преди няколко дена имаше един случай КАТ да установи употребил алкохол шофьор и след 2 часа друг патрул отново да установи същият човек, забил автомобила си в една ограда.
Колкото до шофьорските курсове- нека има повече часове, но колкото и да се подобрят, човека взима книжката и оттам нататък вече си кара както си знае. Не вярвам това да е решението- да, това е добре, но то е част от цялостното решаване на проблема.Друго за шофьорските курсове- може би трябва да се ограничат по брой фирмите, които извършват такава дейност.



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162995
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595