Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2015 18:29 - Днес е исторически ден за българската дипломация
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2386 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.04.2015 18:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Напоследък много се заговори, или, по-точно, се търсеше скандал от представянето на тракийските съкровища, които са част от национално-историческото наследство на Отечеството в Лувъра, и то най-вероятно, с користни цели. Няма защо да се крие, завистта и злобата в творчерските среди на България е голяма и стига до наистина епични размери. Конкретно, тъй като за мен въпросът за командировъчните на "Йоан Кукузел" е точно това, тази дребна дрезга, която стана причина да се опорочи цялата и цялото представяне на нашата Родина в Лувъра. Няма да изпадам в подробности, позволявам си само няколко цитата из публичното интернет-пространство (тъй като достъпът е публичен, ги цитирам:)
"Какво е виновен Рашидов че тези са тръгнали да пеят без да попитат за хонорара си.И като им се видял малко -министъра виновен.А те какво са очаквали-да посетят Лидо или Фоли Бержер и да им останат пари да забършат нещо на Плас Пигал.Хората в страната ни нямат пари за лекарства а тези се жалват че 70 лева на ден им били малко."
   "В крайна сметка Министерство на културата не носи отговорност за това колко ще се плаща на ЧАСТЕН хор- хорът си има диригент, има си хора, които са преговаряли за участие- на тях да се сърдят, а не на министъра. Да не говорим, че всички са в хора на доброволни начала и работят на други места, така че между изкуство и ПЕЧЕЛБАРСТВО трябва да се прави разлика"

Моето мнение по казуза и протестът срещу културният министър: Гледам снимки от вчерашното протестче срещу Рашидов... Абе какво общо имат с културата Босия, Мария Капон Асен Генов (сигурно боядисването на паметници е изкуство и творчество),и ако не се лъжа, Павел Чернев. За пореден път, може би, и не само може би, А БЕШЕ ПРАВ, Божидар Димитров- шибан народ сме- вместо да се обединим, пак превърнахме едно представяне на нашето културно-историческо-наследство на най-високо международно ниво в скандал...заради едни 70 лева. Е това е срамното. За мен лично не е толкова важно какво говори и как го казва това, което мисли един министър, много по-важно е това, което прави този човек. Какво направи предишният министър на културата (по времето на Орешарски)?- Ами някои казват, нищо. Тази година, за Бюджет 2015, имаме увеличение на парите за култура, което е постигнато по искане на настоящият министър. Нима това е малко?- Министерството, което винаги е оставяно най-накрая, има увеличение на своят бюджет за първи път от много години.
Но днес е исторически ден. Де факто, България признава геноцидът над арменците. Нима това щеше да е реалност, ако бяха продължили да управляват заедно БСП+ДПС? Нима това днес не е наистина исторически ден за българската дипломация?- Дали ще е "геноцид" или "изтребление", съществото е едно и също, което не променя поставеният от мен въпрос по-горе.
Така че, има надежда, а и не само надежда, ами и реализирани дела. 
Жалкото е само, че в България сега няма истинска опозиция. Чета, че БСП щели да организират и инициилат местни референдуми...забележете, драги читатели, против шистовият газ. Ами нали имаме МОРАТОРИУМ от Народното събрание. Все едно да правиш референдум срещу нещо, което е забранено от закона. Пълна опозиционна немощ.  



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162640
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595