Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2015 18:55 - 9 май- ден за почит, не за политика
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2252 Коментари: 0 Гласове:
0



Краят на Втората световна война е едно от най-големите събития в световната история. Край на най-кръвопролитната война в света. Едно безспорно събитие, което се отбелязва от всички страни от Антихитлеристката коалиция, на което като че ли само в България буди спорове.
За съжаление тук "благодарение" на определени исторически обстоятелства, се приема и изопачава като победата на Русия (забележете) над Третия Райх и като някакъв политически едва ли не празник. Не, 9 май не е политически празник и не бива да се използва за каквато и да е политическа пропаганда и с политическа цел.
Да не забравяме, че и България дава десетки хиляди жертви в заключителната фаза на войната, които имаме моралният дълг да почетем. Споровете дали тук трябвало да се отбелязва или да не се отбелязва края на Втората световна война (казвам края, тъй като има разногласие по този въпрос, но точната дата дали ще е 7, и или 9-ти не е толкова важно), са излишни. Факт е, че след войната България запазва териториалната си цялост- Южна Добруджа, факт е, че цяхме да преживеем нова национална катастрофа, ако не се бяхме присъединили към съветската армия, също както и ако не бяхме станали съюзници на Третия Райх в първата фаза от войната. Така стоят нещата, а българската армия е една от армиите, които постигат изключителни победи и се бият изключително храбро срещу Третия Райх и това е признато и от съветското военно командване, и от другите страни от Антихитлеристката коалиция.
9-ти май е ден за почит- почит към милионите загинали. Тъй като това е една пирова победа след толкова човешко нещастие, след толкова милиони загинали, след толкова прокудени. И не с военни паради трябва да се отбелязва, а с едно цвете и преклонение пред паметта на тези, които дадоха живота си за един по-мирен свят, пред милионите невинни избити и от двете основни воюващи страни- СССР и Третият Райх, пред подвига на войниците на СССР, на Великобритания, на САЩ.
Това, което е станало днес на паметника на Съветската армия е срамно и грозно.Всички там са се събрали, за да почетат загиналите, а не да се карат, бият и псуват помежду си. Какво "НАТО вън" на 9-ти май?- Тези, които са искали да превърнат почитането на паметта на загиналите в политическа акция- самите те са опорочили цялото събитие. 9-ти май не е политически празник и това някои дървени болшевишки кратуни трябва да го разберат.
Няма място за политика тук. Има място само и единствено за почит. Който иска да превръща 9-ти май в политически празник и по какъвто и да е начин да го коментира политически, не е прав.   




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162615
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595