Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2016 09:57 - Вън търговците от Храма!
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2337 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Българският синод непрекъснато успява да сътворява скандали. Буквално през седмица-две. Като че ли нарочно се работи за отблъскването на хората от църквата. Не че българите сме много вярващи- напротив- масово само на големи християнски празници се влиза в храмовете. Лошото е друго. Лошото е, че с тези скандали хората още повече се отвращават от църквата и от вярата. А вярата не е свързана с това дали ходиш редовно в храма или не. Вярата не е храмът и не е Синода. Но въпреки това не могат да бъдат преглътнати тези скандални и неприемливи действия.  Традиционно българите сме уважавали църквата. Защото тя е част от онова, което ни е запазило като нация по време на османското робство. Защото е част от нашата история. Защото е част от нашата култура. И не можем да сме безучастни към нея и към дивотиите, които се правят в нея.
Първо бяха ролексите и тапетите- това беше отдавна.
Едно от последните, което според мен не може да бъде подминато, е забраната за църковен брак между православен/ православна, католик или арменец. Тези православни талибани, които практикуват това, чели ли са Тимотей и какво той казва за демоничните учения: "3 които забраняват да се встъпва в брак,+ нареждат въздържането от храни,+ които Бог създаде+ да бъдат приемани с благодарност от онези, които проявяват вяра+ и познават точно истината." 1 Коринтяни 7: 13 и нека жената, чийто мъж не е във вярата, но е съгласен да живее с нея, не го напуска. 14 Защото невярващият съпруг е осветен чрез съпругата си и невярващата съпруга е осветена чрез брата 19 Нито обрязването+ е от значение, нито необрязването,+ а само спазването на Божиите заповеди" Сега пък такса "вход" за храмът "Свети Александър Невски" за туристите. Първо- храмът не е нито магазин, нито театър, нито будка ца кафе и цигари, за да се искат пари от хората за това, че влизат в него. Направо да го въведат за всички църкви в страната, да е ясно що за стока са и що за лицемери са.
Отдавна вече търговците са превзели повечето църкви в страната- пари за снимане в храмовете- да не са им бащиния и лична собственост, че да искат пари да снимаш в Божия храм?- Той е на Бог, а не попа там и не на Синода. Пари са опело, за панихиди- някой да е получил касова бележка или друг финансов документ за парите, които е платил?- НЕ. И няма и да получи. Какво уважение може да се има към тези ТЪРГОВЦИ, а не свещенослужители, които са превърнали храмовете и вярата в магазин и единствено като източник на пари?- НУЛА, никакво. Не може да се има никакво доверие и уважение към лицемери, които използват може би вярата и религиозните чувства на хората за своя лична облага. Аз лично не влизам в църква, която търговците са окупирали и да слушам лицемерни свещенослужители. Лицемерието няма нищо общо с вярата. Да не забравяме и кой първи изгони търговците от Храма. А сега те пак са в Храма. И не е ли редно вече или да не влизаме в сградите на търговците, а в знак на протест да ходим в християнски храмове, където няма търговци или да не ходим въобще в Храма?- Вярата е в сърцето, а не в храма. И е крайно време Синодът, вместо да чака да премине всеки скандал, да предприеме мерки и тези нехристиянски и кощунствени практики в църквите по страната да престанат.



Гласувай:
1



1. mihala - Ще допълня "Не съди за да не ...
16.02.2016 10:58
Ще допълня "Не съди за да не бъдеш съден" и това е казано от Бог.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162895
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595