Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2012 21:49 - Социалистите без червен СПИН няма да правят палатков лагер пред Позитано
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 813 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.10.2012 21:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Организаторите на флашмоба срещу Антон Кутев, провел се на 3 септември, са съгласни с решението на Общопартийната контролна комисия в БСП с председател Мая Манолова по внесената от тях жалба, в която настояват Страшният съд в БСП да преразгледа решението си Антон Кутев да се извини за изказването за СПИН, като в тяхната жалба те настояваха медийния секретар на социалистите да бъде отстранен от партийни длъжности според устава за срок от една година заради изказването му, че "Социализмът има нещо общо със СПИН". Тъй като Манолова на практика копира решението от 28.08 като решение по внесената от тях жалба, те припомнят неговите изказвания преди няколко дни, в които той ги оприличи на глутница другари и че в БСП може да се членува само по кръвен път, които отново предизвикаха негативен и противоречив отзвук сред социалистите. Социалистите отбелязват, че в решението от 28.08. пише следното:"намира, че в него (изказването за СПИН-а) са направени разсъждения и сравнения, които С ОСНОВАНИЕ СЕ ТЪЛКУВАТ различно от членове и симпатизанти".

      Социалистите ще настояват въз основа на решението по тяхната жалба, в което Манолова споменава, че казусът, който разбуни редиците на социалистите, е от компетенцията на Националния съвет на БСП, Пленума на съвета да вземе предвид и последните медийни изяви на Антон Кутев и да приложи съответно отстраняване на медийния секретар от длъжности в партията. Според тях той е човекът, който изгражда облика на БСП пред обществото и медиите и не е допустимо след всяко негово изказване да следват обяснения какво точно е искал да каже и защо го е казал. Поради това, че според социалистите изказванията на Кутев вече са рецидив- сравнението му, че "делото срещу Емилия Масларова е като Лайпцигския процес", скандалът през 2007 г., когато Азис е щял да пее на митинг на партията, изказването му за пернишкото земетресение, СПИН-а, глутницата другари, кръвния път, че "новата лява идеология не е създадена"-според тях Франсоа Оланд е модерен социалист- те смятат, че Антон Кутев вреди на авторитета на БСП и срами социалистическата идея.

       Социалистите, организирали се за флашмоба и внесли жалба,се надяват до решение на Националния съвет, на който те искат Антон Кутев да бъде отстранен от длъжности, да прекрати серията от своите крайно неприемливи изказвания, като няма да правят палатков лагер, както се бяха заканили.

      Междувременно противници на червените не пропускат  да се заяждат с тях по повод на изказването на медииния секретар на БСП за СПИН-а.

източник  bulgaria.indymedia.org/article/40627





Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162936
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595