Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2013 23:34 - Отчаянието от Прехода
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1221 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.11.2013 23:38


           imageПроблема как България да излезе от политическото блато и тиня, в която е затънала не до колене, ами до чело вече, все още е нерешим. Протестите си продължават, управляващите се правят, че не ги чуват и като че ли има нещо ненормално в поведението на тези управници.
От друга гледна точка, стана, надявам се, на всички ясно, че с разходки и карнавали из София с и окупация на Софийския университет нищо не се постига. Време е вече да свалят окупацията на СУ или поне да пуснат другите студенти да учат и администрацията на университета да работи. Вече тази окупация няма накъде да се развие и няма абсолютен никакъв смисъл да се съсипва учебната година на всички студенти, включително и на протестиращите.
Днес обаче протестът показа истинското лице на управлението- полицейските щитове и протектори. Може би някои ще кажат, че съм привърженик на безредиците, но само с карнавал и обикновени разходки, наречени "протест" нищо не се постига.
Толкова много полиция и жандармерия в центъра на София на едно място досега не бях виждал- нито на февруарските протести, нито на каквито и да било протести. 
Тази вечер Народното събрание се пазеше точно от 10 реда кордон жандармерия. Не ги ли хваща срам и депутатите, и министрите, и Орешарски, а и всеки, който им подкрепя правителството, че ги пазят 10 реда тежковъоръжена жандармерия от хората? Заради това ли свалихме едни, за да докараме на власт още по-големи капути, които се крият като мишки зад полицейските каски и щитове?
Орешарски казва пак, че не виждал причина за оставка. Не намирам това изказване за адекватно и уместно. Всички в парламента и в правителството трябва да си размърдат дървените кратуни и да разберат най-накрая, че на хората им писна и вече са докарани до отчаяние. Писна им от цялата политическа гнилоч и боклук, която се излива от 25 години вече. От цялата политическа система, която не предлага нищо ново, а се самовъзпроизвежда.
Не разбирам и някои напълно истерясали привърженици на това правителство и техните призиви протестиращите да бъдели пребити. Това за мен е поведение на неадекватни хора, които искат диктатура.
Жалкото е, че сега започва изграждането на държава на полицейщината, на страха и на политическата диктатура, каквато до момента никой не беше посмял да изгради или да си помисли дори да изгражда такава система.
Тук не става въпрос за "добри" и "лоши"- БСП са лошите, ГЕРБ са добрите или обратното. Тук става въпрос за едно тотално разочарование от политическата класа и от държавата. 



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162698
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595