Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2014 22:26 - Провалът на Орешарски в социалната политика
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2027 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Кабинетът "Орешарски"...Много се говори за него, много надежди за промяна и за това , че той ще води социална политика имаШЕ. ШЕ с главни букви, тъй като не се оказа точно така. Искам да попитам читателите на тази статия дали реално, по своя джоб и по своите сметки, усетиха нещо социално, дали сметките им намаляха и доходите им се увеличиха, дали въобще почувстваха някаква промяна?- Убеден съм, че 99% ще отговорят с НЕ. Ако греша, нека бъда поправен, всеки греши и не налагам мнение на никой. Всъщност, това е най-важното- всеки да разсъждава, а не да приема "опорни точки" или каквито и да било постулати и прочие. Имаме "тикви" на раменете си, можем сами да мислим и да направим своите изводи.
Относно социалната политика на кабинета "Орешарски". Обявиха, че намаляват цената на тока. Някой реално, честно казано, да го усети?- Мисля, че не.
Увеличиха пенсиите- оказа се, че ги увеличават с около 2 лв. или колкото там беше. Лично за мен това "увеличение" не решава нищо и не променя нищо, а е подигравка. Да приемем и 3-те лв., които обещават сега- е с 5 лв. повече ще подобриш ли живота на пенсионерите???
Военнонвалидите- хората, които са пострадали в защита на нашита Отечество- още пенсиите им са по 130, по 150 лв., дори в закона, който приеха буквално вчера, не се предвижда увеличение на тези пенсии. Нима не е срамно държавата, за която тези герои са отдали част от себе си, да не се погрижи за тях?- Чух, че едва ли не, кабинета "Борисов" не им бил увеличил пенсиите, така че, едва ли не, нямало нужда и сега да се увеличават. Ама чакай малко бе, алоу, нали сте по-различни от ГЕРБ, нали сте социалисти и се грижите за хората?- Щото се получава: дай като предишните не са им увеличили пенсиите, и ние също. 
Въобще въпросът: "А предишното правителство увеличи ли" или "направи ли" еди- какво си е смешен. Сега не управлява ГЕРБ, сега управлява БСП и тя носи отговорност. Стига вече всяка управляваща партия, която и да е тя, да си измива ръцете с предишните. ТИ си на власт сега, твоите министри носят отговорност и вземат решения.
За въпроса с обещаните 250 000 работни места въобще не може да се говори, а това беше най-социалното обещание на Станишевата партия. Статистиката очевАдно показва, че безработицата се увеличава, така че с този въпрос- дотук.
Искам да обърна внимание на едни, лично за мен, смещаващи неща, които се случват в МВР. Както знаем и си спомняме, беше закрит полицейският СОТ. Доколкото съм запознат със Закона за МВР,  МВР осигурява 20% от своя бюджет самостоятелно. Полицейският СОТ, ако не се лъжа, охраняваше около 15 000 обекта за цялата страна. Всички обекти минаха към частни охранителни фирми, а по публикации в срествата за масова информация част от тях отидоха към "Скорпио" на  Камен Пенков, който , пак по публикации в медиите, е зет на Светлозар Лазаров. Не твърдя това със сигурност, опирам се само на публикации в различни медии.
Скоро закриха сектора за ведомствените столове към МВР, доколкото знам и чета, с обяснението, че това е необходимо, защото нямало достатъчно пари в минстеството след увеличението на заплатите на редовите служители. До домента над 250 души са изхвърлени на улицата. Увеличиха заплатите на служителите в МВР с около 100 лв, а сега, както се оказва, след закриването на сектора за хранене, ще им удържат пак около 100 лв. във вид на купони за храна към фирми, които ще доставят тази храна и тук съветвам разследващите журналисти да следят с кои фирми и на кои собственици ще бъдат скючени договори. 
Елементарна математика- дават ти 100 лв. увеличение на заплатата, които ти ги удържат във вид на купони за храна. Реално ти получаваш ли увеличение на чистата заплата или не?
Цялата социална политика на правителството "Орешарски" за жалост- казвам за жалост, тъй като имаше големи надежди, се оказа един провал и един цинизъм.



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162539
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595