Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2014 02:25 - Промяната не става с оскверняване на паметници
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2022 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.09.2014 10:55


Българският народ е разределен. Разделен е не толкова на верска основа, както някои се опитват да пропагандират, колкото на политическа. Но лошото е, че не сме разделени нито на верска, нито на политическа основа, а на социална. И българи-християни, и българи-мюсюлмани, живеят на един и същи хал. И подкрепящи сегашното правителство, и отричащи го, живеят на един и същи хал.  В интерес на истината като човек, който се занимава с опазване и реставриране на паметници, не мога да разбера защо определена група хора поругават определени паметници и воюват с отдавна загинали личности. Факт е, че в последно време зачестиха поругаванията върху паметници в София. Факт е, че многократно паметникът на Съветската армия е поругаван, Братската могила- също. Защо?
Факт е, че не Съветската армия унищожи българската интелигенция и извърши т. нар. Народен съд. Факт е, че Съветската армия даде най-много (20 милиона души) жертви във войната срещу най-човеконенавистната политическа система- хитлеро-фашизма. Нима паметникът на обикновения съветски войник, който не е виновен за Гулаг и т. нар. Народен съд и  който е воювал и в много случаи е дал своя живот в битко срещу расизма, трябва да става обект на поругаване? Факт е, че Братската могила е костница- гроб на починали хора.
Факт е, че и преди, и след 09.09,1944 г. са се извършвали изстъления и убийства на невинни хора в България. 
Също така е факт, че много от тези, които днес се пишат "комунисти"- нарочно в кавички, много от тези, които се пишат "репресирани"- не са такива. Истинските комунисти са били изтребени след 9-ти септември- това са били идеалистите, не трябва да забравяме, че тогава властта се взима от посрещачите от Чавдарския партизански отряд, а не от Трънския, който реално е оказвал съпротива и е водил военни действия срещу хитлеро-фазизма, а т. нар. "репресирани"- огромната част от тях са загинали в лагерите Белене и Скравена, голяма част от сега агитиращите се като "репресирани" са хора, които просто се възползват и изобщо не са били репресирани. 
Според мен трябва да направим като испанците, които след края на тяхната гражданска война- фашиста Франко и т.н., правят общ монумент на загиналите и от двете враждуващи страни и с това се приключва. Каквото било-било. Нима ние-внуците и правнуците- трябва да носим вина и да отмъщаваме за неща, станали преди 70-80 години?- Смешна е тази злоба. Факт е, че преди 9-ти са рязали глави на хора с леви политически възгледи. Факт е, че след 9-ти са осъдени на смърт невинни хора. Стига вече с тоя кръговрат, нека помислим за нещо много по-голямо- за нашата Родина, която се нарича България.
Аз съм един от тези, които ненавиждат болшевизма и хитлеро-фашизма и които на всеки 9-ти май полагат по едно цвете в памет на загиналите съветски, български, америнска войници през Втората световна война. Ние трябва да приемаме, че те са загинали, изпълнявайки своя воински дълг в името на един по-добър свят.

Но...преди да помислим за нашата Родина, трябва да помислим- добре ли живеем днес в нея, защото и леви, и десни хора искат само едно- да има стабилност в държавата, да имат работа, да имат доходи, с които да покриват своите нужди. Това е общото, няма какво да се делим на леви и на десни. Да не говорим за това, че БСП въобще не е лява партия и не е на 100 и кусур години, но това е друга тема и няма защо да задълбаваме- само ще кажа, че ока Димитър Благоев беше жив или можеше да се появи отнякъде, първо щеше да започне да млати с бастуна тия от "Позитано" № 20 в София без обяснения, които заслужават да бъдат изхвърлени заедно със столовете направо през прозорците.
Така че стига сме се делили на леви, десни, сини, бембени и не знам какви си тупани- нека преди всичко бъдем родолюбци, да не продължаваме да се дърлим за неща, станали преди повече от половин век. Срамно е да се поругават паметници и костници- защото Братската могила е костница и гроб. Срамно е да се воюва и оскверняват отдавна мъртви хора и с мъртъвци. 
Засрамете се най-накрая, промяната не става по този начин и нищо не се постига чрез боядисване на паметници и костници.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1157812
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595