Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2014 20:07 - Отново комедия в БСП
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2757 Коментари: 2 Гласове:
-1

Последна промяна: 14.01.2014 20:11


    За няколко дни се чуха какви ли не коментари за листата за евродепутати на АБВ. В интерес на истината, много от тях са доста посредствени и до голяма степен манипулативни.

    За БСП се оказва огромна драма, че не могат да разчитат на г-н Калфин на изборите за евродепутати. Едва ли не свършека на света, загуба на изборите, предателство и не знам какво си още. Самите БСП се вкараха в един доста комичен обяснителен режим, който по никакъв начин не им носи каквито и да било позитиви или да излъчва някаква стабилност. Оказа се огромна драма това, направо удар под кръста. А в същото време Калфин не е член на БСП и не е длъжен да играе по свирката на позитанлиите начело със Станишев.

    Интересното е, че "Позитано" №20 изведнъж забрави друг конкурент в лявото пространство, а именно- движението на Татяна Дончева, което също има доста добри изгледи да се развие. Не трябва да се забравя, че и Дончева е доста сериозен противник на станишевизма в БСП.

    Листата на АБВ се обяви от БСП, че идва ли не работи в услуга на Бойко Борисов, защото г-н Борисов бил писал в социалната мрежа не знам какво си и не знам що си. В интерес на истината силен противник на Борисов е Първанов, а не Станишев и би се получил интересен сблъсък на идеи и становища и на политики.

    За жалост от цялата тази история личи истерията на кръга "Станишев", който, за голяма жалост, от години скандализира и вреди на истинските хора с леви политически възгледи в страната. БСП се притеснява от конкуренция в лявото политическо пространство, което фактически доказва, че самата БСП въобще не е лява и може да бъде бита и от леви политически позиции. Аз отдавна твърдя това- ако ли някой иска да води война срещу БСП, трябва да направи това само и единствено от леви позиции, тъй като БСП отдавна няма нищо общо с автентичното и модерно ляво- в нея са най-големите богаташи и олигарси.

    Няма нищо лошо в това да има не три, ами дори четири или пет избирателни листи в лявото политическо пространство. Това е добре и за БСП, тъй като ще предизвика (надявам се) дискусии и въпроси и сред редовите членове на БСП защо БСП е критикувана и от леви позиции. За съжаление съм скептик това да се случи, защото отдавна и БСП, и началството на тази партия, и самата политика на БСП отдавна е подчинена на някакви интереси, които изобщо не са леви и не са социални.

    БСП за пореден път постъпва като "тъпо копИле", обръщайки изцяло внимание на листата на АБВ и на Първанов, вместо да се концентрира върху собствената си листа, върху идеите, които ще прокламира на кампанията за евродепутати и борба с основния си противник- ГЕРБ. Всъщност, за ръководството на БСП е много по-удобно да се концентрират върху Първанов и АБВ сега, за да оправдаят с поредните бабини диветини една загуба на евроизборите от ГЕРБ. Позната история- всички са виновни, само не и БСП и по-конкретно- ръководството.

    Кой знае каква драма е това, че Калфин няма да участва от листата на БСП- ако искаше да излъчва стабилност и увереност, БСП трябваше да каже "това е лично  решение на г-н Калфин, което по никакъв начин няма да повлияе на БСП". Толкова ли БСП няма кадри или поне малко акъл да запази мълчание или лаконичен коментар и толкоз, ами трябва да изпада за пореден път в обяснителен и срамен режим???

    Доста се нагледахме на обяснения от БСП за изборни загуби в последните години, така че ще дочакаме и това- че АБВ, Дончева и не знам си кои още са виновни за загубата на евроизборите. Ми, направете така, че да не загубите тези избори, на крива ракета и космоса й пречи.



Гласувай:
0



1. schumpov - Много си загрижен за БСП, а изглежда ...
25.01.2014 13:47
Много си загрижен за БСП, а изглежда си кОлтурен.
цитирай
2. gsgbg - Много си загрижен за БСП, а изглежда ...
25.01.2014 16:44
schumpov написа:
Много си загрижен за БСП, а изглежда си кОлтурен.

Казвам си мнението от гледна точка на бивш член на БСП, разочарован от лицемерието на тази партия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1157870
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595