Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2013 20:03 - Идва бунтът на отчаяните, политиците да се разберат
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1928 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.10.2013 20:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Цялата ситуация в страната е един абсурд. Абсурд, породен от магарията на всички основни политически партии.

    Управляващите въобще не опитват никакъв диалог и едва ли не според тях няма никакакви протестиращи. Премиера влиза и излиза през задни входове, лидера на БСП и той и дума не обелва за евентуален диалог или поне да изкаже някакво мнение за исканията на протестиращите.

    Да, действително протестите са концентрирани само в София и на тях излизат по 1 000-5 000 души. Но стотици хиляди, ако не и над милион българи не са доволни от правителството. Точният брой не може да бъде определен, но е факт, че към кабинета "Орешарски" няма доверие.

    От друга гледна точка ситуацията е "бомба със закъснител". И тази бомба е възможно според мен да избухне по време на дебатите и гласуването на Бюджет 2014 г. Тогава ще излязат както хора, които симпатизират на предишния кабинет, така и хора, които са тотално разочаровани от цялостната политическа система в страната, хора, които са останали без работа през последната година. Това вече ще бъде бунтът на отчаяните, които няма какво да губят.

    Много плашат с т. нар. "Реформаторски блок". Лично мое мнение- той ще се разпадне малко преди парламентарните избори. Най-малкото- ще се изпокарат "кой да води бащина дружите" и за листите за кандидат-депутати. Не този блок е страшен.

    Страшното е това, че според българският "Форбс" Цветан Василев и КТБ са с най-голямо влияние в страната.

    Страшното е това, че дори няма опит за разбиране на протеста на хората и мотивите на протестиращите. Днес ректорът на УНСС едва ли не е казал, че едва ли не протестиращите студенти, на които не им харесва положението в страната, трябва да емигрират. Това е срамно за човек, който преподава на млади хора и би трябвало да е длъжен да ги мотивира да останат и да реализират в родината си.

    Най-страшното е, че може би самият Пламен Орешарски не разбира, че до голяма степен е "жертвен агнец" и може да постъпят по същия начин, както постъпиха и с Жан Виденов. А може би точно такъв човек им трябва в момента, за да обере всички негативи и вина за всичко в страната.

    Изходът от цялата ситуация е парламентарно представените партии да отидат и да проведат нормални разговори с всички протестиращи, да стане ясно как според протестиращите би трябвало да изглежда едно нормално правителство, с какви приоритети, и да седнат ръководствата и да се разберат помежду си- нови избори или промени в кабинета. Така трябва да постъпят, ако са държавници и държат България да не се превърне в бойно поле и българи да се бием с българи заради малоумията на политиците. Така биха постъпили мъжки, отговорно и биха запазили и своите партии. Защото ако бъде сринато това правителство по начина, по който беше сринато и правителството на Бойко Борисов, от това вече губят и двете основни партии. От една страна- няма доверие към ГЕРБ, от друга- няма доверие и към БСП и то ще се срива още. Така че трябва да го разберат това, да се седнат на "трите букви" и да решат какво ще се прави.

    Не го ли решат, лошо ни чака. Лошо, тъй като всички прогнози са за увеличаване на безработицата, в проекта за Бюджет 2014 е отворена дупка, която ще докара още 20 000 безработни. Нима трябва общините да се оправят коя както може? Община Видин е назначила безработни, които ще палят печки по спирките на града. Дотам ли я докарахме бе, капути, наричащи се политици и "политически елит"?

    Къде е държавата и грижата за хората тук?- Всички се струпва върху местната власт, която почти без финансов ресурс вече трябва да решава всички проблеми. И го прави.
     За разлика от кабинета,парламента и партиите в него.



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1157652
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595