Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2013 09:43 - Лицемерие на Бузлуджа
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 29087 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 27.07.2013 10:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      image Бузлуджа- това наименование не трябва да се свързва само с рушащата се "летяща чиния", едно от най-грандоманските съоръжения в страната. Бузлуджа е и част от българската история. Там се основава през 1891 г. българската социалдемократическа партия, която е следвала напредничави за своето време идеи. За жалост впоследствие, особено след смъртта на Благоев, тя е болшевизирана.
   Днес историческата поляна на Бузлуджа е място, където всяка година редица лица, които са много далече от идеите на Благоев и на социалдемокрацията, се упражняват в речево майсторство. Тези хора са много далеч от обикновените хора в страната, най-малкото, защото са част от олигарсите в България. Те са и срам за партията, която създаде Дядото. Той е бил непрекъснато сред хората на наемния труд, като през 1904 година съвместно с други работнически дейци, сред които Георки Кирков-Майстора и Жеко Димитров, създават едни от първите синдикати и организират първите стачки в България срещу лошине условия на труд. Сред първите стачки, които организират, са стачката в мините в Перник през 1906 (първата Пернишка стачка),и на работниците в кибритената фабрика в Костенец през 1909 г. Именно Благоев е този, който се изказва доста негативно за руските интереси в България:"плyвaйки бeзoглeднo във вoдитe нa pycкaтa диплoмaция, нeизбeжнo и фaтaлнo пpaвят oт Бългapия eднo cляпo и пocлyшнo opъдиe в pъцeтe нa pycкaтa зaвoeвaтeлнa пoлитикa нa Бaлкaнитe“. (Д.Блaгoeв, „Пpинoc към иcтopиятa нa coциaлизмa в Бългapия, 1906 г.)
   Каузите и идеите, които е отстоявал Благоев, днес са предадени от шепа олигарси от партия, която все още се нарича "социалистическа". 
   Тази партия днес не е сред хората, такава, каквато я е създал Благоев. Тя се крие зад кордоните полиция, зад металните огради, зад палките и щитовете на жандармерията. Сегашната БСП казваше "ДА ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ НА ХОРАТА", а днес пред сградата на Народното събрание има кордон от полицаи, а металните заграждения обхващат целия периметър около сградата на парламента.Върнаха България и институцията Народно събрание не на хората, а на огражденията и оградите и на побоя над протестиращи, жени и журналисти,такива ограждения, каквито ги помним от февруарските протести.
    Кой създаде "червените олигарси"? Недопустимо е за една социалистическа- на думи- партия, в нейните челни редици, като лица на партията, да има хора, които са олигарси. БСП го допусна и не само го допусна, но и продължава негласно да го толерира.
    Самата БСП трябва да проговори всичко за периода 1990-1997 г. Именно там се коренят проблемите на сегашна България, именно тогава се създадоха силовите групировки и олигарсите.
    Другият проблем е, че "Позитаник" бавно, но сигурно потъва. Около 70% от членовете на БСП са над 60 годишни. Къде са младежите? Как ще съществува тази партия след 20 години?- За съжаление това е огромен проблем. Млади бягат от БСП не защото не са с леви убеждения, а защото не могат да изтърпят закостенялата структура и липсата на живец в тази партия, окупирана от шепа олигарси и 30-40 лакеи на ръководството.
    Сред върховете на БСП според мен има един страх- от това, че правителството на Орешарски е вече изпята песен и е въпрос на време да се оттегли или да бъде свалено след недоволство и барикади. Страх, защото те самите разбират, че ако изтърват властта, в близките години са аут.Те ще си отидат- ако не наесен, то догодина през пролетта, но дотогава в паниката и жаждата си за власт и пари имат възможност да заробят и загробят България с много договори. Вижте- в деня, в който КНСБ извади данни, от които може да се извади заключението, че около 6 милиона българи живеят на или под прага на бедността, БСП изтърси съвсем неадекватното, че основен приоритет от септември нататък на управлението ще е строежа на АЕЦ-а. 
   Виждате ли как мислят?- Не за тези шест милиона българи, които живеят в мизерия и бедност, а за комисионните, които определени хора ще вземат от Белене.  
    Според мен е подигравка с паметта на Благоев и на хората, които са се борили за обикновените хора олигарсите и ръководството на БСП да изнасят представление на Бузлуджа колко са загрижени за обикновените хора. Всичко това е едно лицемерие.
    Скандиранията "Червени боклуци" си ги заслужават. 
    Само дето не са червени. 
    Те нямат цвят. 
    Те са готови да се крият зад ограждения и кордони, но да управляват. Страх ги е от нови избори и лъжат хората, че резултатът от такъв вот щял да бъде същия. Не, това не е вярно. 51% от гласувалите гласувахме за малки партии. Няма да бъде същата конфигурация в Народното събрание след нови избори.
    Когато мятат по теб домати, камъни и не те понасят хората, трябва да се оттеглиш. Защото сред хвърлящите камъни и домати има и хора с леви политически убеждения, има хора и с десни убеждения, има и разочаровани от всички партии.
    Да, те върнаха България, но не на хората, а на палките и силовите методи да останат на власт.




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162395
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595