Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2012 08:11 - Леви скочиха пак срещу Кутев- не били глутница
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 978 Коментари: 0 Гласове:
4



Социалисти изпратиха на Bnews позицията си, провокирана от гостуването на Антон Кутев в ТВ7 в неделя. Според писмото, подписано от съпартиеца му Жеко Димитров, членове и симпатизанти на БСП възразяват срещу последната му метафора за предаването на социализма по кръвен път.

Членове и симпатизанти на БСП остро възразяват срещу последните твърдения на медийния секретар и член на Изпълнителното бюро на БСП Антон Кутев, че неговите другари са "глутница другари", че в БСП може да се членува само по кръвен път и че "новата лява идеология не е създадена".

Това пише в позицията, изпратена в редакцията на Bnews от съпартиеца на Кутев - Жеко Димитров, който бе инициатор на протеста срещу Антон Кутев пред партийната централа на "Позитано" заради определението, че членството в столетницата се предава като СПИН.

Кутев разбуни отново духовете с появята си в студиото на Люба Кулезич по ТВ7 в неделя, след като дълго мълча след соцскандала.

"Членовете на БСП са другари на Антон Кутев, а не глутница. Глутница могат да бъдат или кучета, псета, или вълци.

Подобна квалификация показва надменното отношение на Антон Кутев не само към членовете на БСП, не само към социалистите, но и към българските граждани.", заявява Димитров.

Категорично възразяваме срещу твърдението на Кутев, че в БСП може да се членува само по кръвен път. В самата социалистическа идеология не е заложено такова нещо, тя залага на класовите различия, различия в социалното положение. Кръвен може да бъде пътят за членство към традиционни и несъвместими с 21-ви век монархически партии.", разясняват още историческото зачатие на лявата идея авторите на писмото.

По информация на Bnews вече е готова и повторната позиция на Контролния съвет, която бе сезирана от Димитров с искане за ново разглеждане на поведението на Кутев. Очаквало се тя да бъде оповестена след сряда, понеже все още под нея липсвал подписът на шефката на партийния съд Мая Манолова.

"Считаме, че медийните гафове на Антон Кутев са удар и по авторитета на президента на PES и лидер на БСП Сергей Станишев.

Считаме, че Антон Кутев е достатъчно зрял и умен човек, за да прекрати поредицата от своите гафове, които носят вреда на БСП и на социалистическата идея.", твърдят социалистите, подразнени от публичните изяви на медийния секретар на партията.

източник: bnews






Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1157763
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595