Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2012 10:36 - Какво трябваше да се случи на Конгреса на БСП
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2902 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 09.10.2012 12:14


image

Понеже от вчера се говори с притчи, нека сега с нещо историческо. Когато за първи път сложили парна машина на ветроход, той показал много по-добра скорост и предимства.Въпреки това никой не искал да слага парни машини на своите кораби.В крайна сметка парната машина победила ветрилното стъкмяване, но с цената на 30-40 години забавяне от инат и неприемане на новите идеи и с цената на десетки кораби и моряци, загинали в морски бури и щормове, от които кораб с платна няма как да се измъкне.

 

ВЕЛИКИЯТ ИНЖИНЕР БРУНЕЛ СЛАГА НА ИЗПРЕВАРИЛИЯ С 50 ГОДИНИ СВОЕТО ВРЕМЕ ГИГАНТСКИ КОРАБ "ГРЕЙТ ИСТЪРН" КАКТО ВЕТРИЛА, ТАКА И ПАРНИ МАШИНИ И ПАРАХОДЪТ ПОКАЗВА МНОГО ПОВЕЧЕ КАЧЕСТВА ОТ ДРУГИТЕ ПЛАВАТЕЛНИ СЪДОВЕ.

 

Още един пример: първият турбоход е едно малко корабче "Турбиния"- което е изпитателно. "Турбиния" показва 34 възла в час и от нея произлиза гигантският лайнер "Мавритания". Това, което трябваше да стане на Конгреса беше да се запази основата на старото и неефективно ветрилно стъкмяване, да се сложи парна машина и впоследствие изборите да бъдат теста дали това функционира ефективно- "Турбиния". Ако ли "Турбиния" паказва голяма скорост, тогава след изборите щяхме да изградим гиганта "Мавритания".

 

ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА КОНГРЕСА, НО ОЩЕ НЯМА КОРАБОСТРОИТЕЛНИЦА, КОЯТО ДА ПОСТРОИ ТАКЪВ КОРАБ  КАТО "ГРЕЙТ ИСТЪРН" С ИМЕТО БСП.

 

ДЕЛЕГАТИТЕ ИЗБРАХА ДА ОСТАНЕ СТАРОТО И НЕЕФЕКТИВНО ВЕТРИЛНО СТЪКМЯВАНЕ И ЦЯЛОСТНА КОРАБНА КОНСТРУКЦИЯ, КОЕТО СПОРЕД МЕН БЕШЕ ГРЕШКА. ТРЯБВАШЕ ДА ОСТАНЕ КАКТО ЧАСТ ОТ СТАРАТА КОНСТРУКЦИЯ И ВЕТРИЛНОТО СТЪКМЯВАНЕ, НО ДА ИМА ПАРНА МАШИНА.

НЕ ВИЖДАМ СИЛНИ ДВИГАТЕЛИ В КОРАБА НА БСП.

 

Ляво на борд- да, но без силни двигатели само се клати кораба на едно място.Ти можеш да имаш и най-добре изглеждащия и с най-добри условия за пътниците платноход, но нямаш двигател, който да задвижва този платноход с голяма скорост. Ти си зависим от ветрилата и вятъра. 




Гласувай:
0



1. komunisticheski - бсп на дъното
09.10.2012 12:34
То и "Мавритания" накрая се озовава на дъното - там, където е мястото на бсп и цялата дясна олигархическа шайка около тоя свинарник.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1161109
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595