Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2015 13:47 - Пръстови отпечатъци за здраве- спрете това безумие!
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1867 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Доста се дискура темата за пръстовите отпечатъци за болници и аптеки.
Първо- право да събират такива отпечатъци имат само Министерство на вътрешните работи и Министерство на външните работи. Никой друг няма право да събира биометрични данни. Пръстови отпечатъци случайно да се искат дори за издаване или преиздаване на лична карта?- Дори и там не взимат. Аз да отида на преглед при доктор и да ми взимат пръстови отпечатъци като на някакъв престъпник при положение, че дори такива отпечатъци не са ми взимани при издаване на лична карта не е ли абсурдно?
Второ- това за аптеките, което е абсолютна глупост. Давам за пример някое село, където бабите и дядовците изпращат някой до града да им купи лекарствата. Как ще ги купи- ще им отреже по един пръст, защото трябвало пръстов отпечатък ли?
Трето- Явно става въпрос за някаква обществена поръчка за едни устройства, които свалят пръстови отпечатъци.
Четвърто- при спешен случай- инфаркт или инсулт или каквото и да е лекарите първо ще мъкнат умиращия, който трябва да вкарат в операционната за броени минути първо да го регистрират и да му взимат пръстови отпечатъци ли?
Цялата идея е абсурдна и според мен противоречи на законите.
Поначало цялата здравна система трябва да се промени и това недомислие, наречето НЗОК и здравни вноски да отпаднат. Вместо тях- 1-2% от ДДС и всички данъци, които влизат в държавния бюджет, да отиват за здраве. Първо- това ще спести държавни разходи за огромната администрация на НЗОК, второ- всички ще са си платили за здраве, независимо дали имат такава финансова възможност или не- купуваш хляб- плащаш ДДС за него, влиза в здравето после това ДДС. Така ще отпаднат и търгашестките практики със здраве в поликлиниките и болниците, както и двойния стандарт и системното нарушение на Закона за здравето, което е заради безумието, наречено здравни вноски: Чл. 2. Опазването на здравето на гражданите като състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие е национален приоритет и се гарантира от държавата чрез прилагане на следните принципи: 1. равнопоставеност при ползване на здравни услуги;



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1157684
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595