Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2015 16:57 - България между комплекси и национални интереси
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2205 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.05.2015 17:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Няма да навлизам в подробности в тази статия, тъй като целта е да провокира към размишление.Провокиран съм не само от абсурдното изказване на външния министър на Русия Лавров, че, видите ли, България и Алабния щели да си поделят Македония, но и от също абсурдни коментари из социалната мрежа. Неко първо се спрем на тези коментари.По отношение на засилената охрана на българо-македонската граница четох следното на един дувар (стена в социалната мрежа): "Питайте военния ни министър, преди да намирате кусури на руснаците.". Добре, какъв извод може да се направи?- Ако засилим контрола върху граница и някоя друга държава, или, по-скоро, неин представител (в случая Лавров) се изкаже, това явно за някои означава буквално да не пазим по никакъв начин нашите граници, щото Русия (или САЩ, или която и държава- няма значение), казва еди-какво си. С извинение пред читателите, това граничи не само с глупост, граничи и с национално предателство.
Лошото е, че ние като цяло и като народ, като нация, имаме комплекс от Големите. Имаме комплекс от Русия, а за жалост, сега се изгражда такъв и от САЩ. За какъв патриотизъм и защита на националните ни интереси ще ми говорят разни хора, които едва ли не искат българо-македонската граница да остане без никаква охрана, защото Лавров бил казал еди- какво си? Това нормални хора ли са, българи ли са, живеят ли тук?-Интересно ми е как има хора, които като папагали започнаха да подкрепят и твърдят, че България струпвала войски на границата с макетата след глупостите на Лавров. Според тях България няма право да контролира границата си?- от едни коментари вадя извода, че България да пази границата си било "русофобско". Ами през тая бариера на снимката на стар български граничен пункт  спокойно може да си мине и кола, и бус, излиза след 4-5 мин. на главния път и ако стане нещо като в Куманово, ще има "ама какво стана?". Казвам го, защото знам какво е и съм видял. Няма да споменавам къде е граничният пункт, тъй като това в крайна сметка засяга националната сигурност.
Крайно време е не само българската политика- поздравления на външния министър за реакцията на глупостите на Лавров, но трябваше и руският посланик да бъде извикан във Външно министерство, но и ние, обикновените българи, да се отървем от тези комплекси спрямо Великите- така наречени-конкретно Русия, САЩ и т.н. и да следваме Стамболов. Защото той е може би последният български политик и държавник, който само и единствено е защитавал българският национален интерес.
 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1157663
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595