Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2015 17:01 - Ариведерчи, Поток
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2996 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.01.2015 19:54


 За "Южен" и за "Турски" поток вече толкова много се изприказва, че вече наистина мисля, на всички ни писна. То не бяха "експерти" и експерти- без кавички, то не бяха простотии, твърдо ПРОТИВ, твърдо ЗА и т.н.
За разлика от тези всичките "говорящи глави", ще бъда кратък.
Не е нужно да си експерт, за да разбереш, че и "Южен", и "Турски" поток са митични, а ти трябва елементарна логика.  
 
   Първо-Русия няма къде да продава повече газ в Европа, отколкото сега. В Африка си имат собствени находища. 
     Второ- Газта, която се продава на Европа, вече си има тръба (през Украина) по маршрут, който е много по-кратък и изисква само текуща поддръжка.
Трето- Няма никаква логика Русия или която и да е европейска страна да дава милиарди за нова тръба, след като има изградено трасе, което покрива напълно нуждите.
Четвърто- самата Русия няма необходимост от нови тръби, тъй като сегашните (през Украина) са напълно достатъчни, за да доставят необходимите количества газ.
Пето- Русия има договори за доставка и/или транзит на газ до 2030 г. през тръбата през Украина. Спиране на газта оттам означава да плащат милиарди неустойки от неизпълнени договори.
Така че нито "Южен", нито "Турски" поток ще се осъществят поне в близките 10-15 години.
Днес,16 януари, станаха ясни две неща, които поставят края на "Турски поток".
Първото е, че Турция и "Газпром" не са се разбрали за цената на газа.
Второто, което фактически означава край на проекта "Турски поток", са публикации в руски медии със заглавие «Газпром» не будет строить «Турецкий поток», в което е цитирано изказване на официалния представител на гиганта Куприянов. Той казва, че няма да се строи този "поток", но "Газпром" бил готов да докара газта до "границите на ЕС". Ами вече имат тръба до "границите на ЕС", така че са я докарали.(http://politobzor.net/show-41893-gazprom-ne-budet-stroit-tureckiy-potok-no-gotov-dovesti-gaz-do-granic-es.html)
Вчера чета, че "Газпром" можел да търси "други пазари". Е кои могат да са тия пазари?- Африка?- Че те там си имат морета от петрол.
Така че вече трябва да си пълен наивник, за да вярваш, че въобще ще се строи било през България, било през Турция, какъвто и да е "поток".




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1157773
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595