Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2014 21:14 - Следизборни размисли
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2124 Коментари: 0 Гласове:
0



  Изборите минаха, но все още не се знае със сигурност към днешна дата дали ще има правителство и въобще дали ще ходим на нови избори или няма да ходим. Като използвам "ние", имам предвид гласуващите, тъй като тези, които сме гласували и са гласували, имаме мнение. Другите- да са гласували- избор достатъчен имаше и много по-голяма форма на протест вместо да не гласуват беше да пуснат празни бюлетини или изрисувани с цветчета и т.н.
От всички партии победителят- и то заслужено- е ГЕРБ- това е ясно. За ДПС се изговориха какви ли не неща, според мен добрият резултат на ДПС се дължи не на увеличаване на нейните гласоподаватели, а първо на първо- срива на т. нар. "социалистическа" партия, второ- на активността. ДПС винаги има горе-долу един и същ резултат (като брой гласове имам предвид) на парламентарни избори, така че не могат да се вадят някакви генерални изводи и който спекулира с тези неща, търси етническа или си измисля- зависи от тълкуванието-конфронтацията. Проблемът не е ДПС и Дупница или откъдето там влиза в парламента бат Сали. Проблемът е в Изборния кодекс.
По отношение на вота от чужбина- бил той от Турция, САЩ, Германия или която и да е страна- аз съм на мнение- или да се определят 5-10 депутата от 240-те, които на представлявяват българите в чужбина (фиксирана бройка), или да се разпределя вота за всяка партия поравно между многомандатните избирателни райони от България, тъй като сегашната методика на разпределение на гласовете от чужбина влияе и ощетява вота на тези, които живеем и гласуваме в България, или на парламентарни избори тези български граждани, които живеят в чужбина от повече от година и не са служебно ангажирани там (т.е., не са част от дипломатическите мисии) да нямат право да гласуват на парламентарни избори за Р. България. Това са трите варианта, но сегашната методика е погрешна и ощетява нас, живеещите в България заради вота на тези, които не живеят в България, тъй като изменят резултата от нашето гласуване. В крайна сметка 240-те народни представители представляват нас и защитават главно интересите на тези, които живеем в България.
Относно резултата на БСП- много се изписа по него, но моето мнение е първо- БСП е една пълно изчерпана партия, второ- за година и половина управление да загубиш половината си избиратели говори, че дори твоите не те припознават и не те искат. Така че наистина БСП е една залязваща партия, защото каквото и да правят, дори да променят цялото ръководство (макар че каквото и да променят, пак ще си изберат същите), никой няма да им има доверие. Казвам го като човек с леви политически възгледи, който не е гласувал въобще за лява партия на тези избори- гласувах за партия, която наистина прави неща, които са видими и които се виждат от нас, обикновените хора.
Така че наистина след тези избори главното, което се показа, е че ретроградни идеи, изтъркани лозунги и прочие не са приемливи. И именно това е хубавото, тъй като в крайна сметка беше добре да влезнат в Народното събрание нови формации като НФСБ, при това със страшна сила, и да се отсвирят партии като БСП, които спекулират със социалните идеи.
Затова поздравявам всички, които са гласували за една от партиите, която каквото е направила, е видимо за всички, а не са популисти и хора, които не са излизали от парламента от четвърт век, каквито има в БСП, за хората, гласували за направеното и свършената работа, не за празни обещания. Аз за за партии не агитирам, агитирам за разумни решения и за гласуване за свършена работа и видими резултати. Всеки да си прави изводите.
Каквото и да се случи, трябва да се случи. Политиката и полическият живот не е застинал, не е константа, а е жив организъм, който трябва да се чисти от тумори и бактерии.



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1161964
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595