Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2014 19:28 - Не гласувайте за кресльовците с мегафони
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2151 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.09.2014 19:36


  Отново всякакви познати, непознати, кариеристи и подобни тръгнаха да стават депутати. Отново кандидат-депутатите се нароиха и отново ще бъдем жертви на едно бърборене. Отново вместо послания на партиите ще чуем разни "компромати", квалификации и прочие глупости или откровено шизофренни изказвания от хора, които човек направо да се чуди как са попаднали в листите.
Политическото говорене ще е на теми, които не вълнува хората и на непонятен език. Отново ще се изтъкнат може би важни икономически приоритети, но които не вълнуват реално хората. Имам предвид "Южен поток", счупената грамофонна плоча, наречена проект АЕЦ "Белене" и струвала над 2 милиарда лева за един рибарник и реактора на Козлодуй. Тези теми отдавна са изчерпани. Поток-а вече е дискредитиран до голяма степен проект, "благодарение" на действията на правителството с мандат на БСП. Спомняте ли си как беше подписан този проект- дайде един, забравих му името, от Газпром, за което не беше обявено предварително, и в медиите постфактум се появи съобщение, че сме подписали за тръбата. Ама чакай бе, алоу...така ли се подписва такъв договор и по този начин ли?- Това не ти е обществена поръчка за 2-3 000 лв., а за милиарди. После се разбра, че сме дали на чужда държавна корпорация- Газпром- 60 км. от наши фактически териториални води, а и земята под бъдещите тръби. Това ако не е национално предателство, то тогава не знам какво е.
Хубаво, ама Поток-а доколко вълнува реално хората тук и е водеща тема?- Аз мисля, че не това вълнува хората.
Колкото до Белене- отново ще се извади тази химера с цел да се обере някоя и друга бюлетинка, както направиха и преди предишните парламентарни избори- биха тупаня, държавата заради тях плати сума милиони за референдум, на който отидоха около 20% от хората само и само да завлекат бюлетинки БСП-то.
Да, ама тия неща и тия енергийни проекти не вълнуват хората- референдума за това дали да се продължава даването на милиарди за рибарника в Белене (в който вече сигурно и шарани са се завъдили покрай тия дъждове), не вълнуват хората.
Хората искат да се говори на техния език и за техните проблеми- като тези в онова благоевградско село, които от 15 години са без ток и им искат 150 бона да ги включели към мрежата. Това са реалните проблеми на хората, а тук наричащите се и самоназоваващи се  "социалисти" едва ли не се обявиха против това да им бъде пуснат тока на хората от това село, щото, видите ли, ГЕРБ били поели ангажимента да разрешат проблема. Не знам що за социалист трябва да си, за да се обявяваш против решаването на проблем с тока. Абе в 21-ви век нормално ли е да има село без ток от 15 години бре, или щото ГЕРБ са поели ангажимента да решат проблема, а БСП се цупи като 10 годишно хлапе, трябва обикновените хора там да живеят като пещерняци? 
Проблема на хората ли е по-важно да се реши или да се правим на дребнави човечета, а хората там да останат пак години наред без ток, щото някой се цупи и сърди?
Така че не може да се има доверие на хора, които се обявяват против решаването на един социален проблем и които са се самонаименували за социалисти. Ама това са лицемери, никакви социалисти не са. Какъв социалист може да бъде онзи свинар милионер?
Така че важното е да се има доверие на партии и политици, които реално решават проблемите на хората.
Казвам решават, тъй като се навъдиха много кресльовци и галфони с мегафони, които наистина бърборят много, ама много приятни нещица, само и само да забършат някои и друг баламурник да гласува за тях, а не са направили абсолютно нищо, ама абсолютно нищо за решаването на проблемите на обикновените хора. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162139
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595