Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2014 20:19 - Горчиво, БСП
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1990 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.08.2014 20:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Като чета листата на БСП, се чудя дали въобще осъзнават какво правят?        Първото нещо- същите стари физиономии, абонирани за парламента.        Второ- с такава листа показваш, че разчиташ само и единствено на твърдия си електорат.      Трето- ясно е, че БСП най-вероятно ще загуби изборите и това оправдаваше напълно да експериментират.     Трябваше първо да вкарат на челни места хора като Георги Кадиев, които са приемливи и извън БСП, казват каквото мислят, а не се водят по "опорни точки" и могат да привлекат "периферия", второ- да изхвърлят от листата половината и повече от половината "абонати", някои от които не са излизали от НС повече от 25 години и на хората им се повдига само като ги видят или чуят. 
     Може би най-накрая трябва да се въведе- депутат- два поредни мандата, после може пак да влезнеш в НС, но след като пропуснеш два мандата. Това ще "оживи" целия политически живот.     Трето- трябваше да хванат списъка с техните кметове и общински съветници и да ги сложат на челни места.     Политиката не е монархия, за да излизаш вечно с един и същи стил, физиономии и лексика и да водиш една и съща "игра". То аз да им бях редял листата, щях да им "раздвижа" играта- какво му е толкова трудното да хванеш списъка с кметове и общински съветници, да ги проучиш, да ги вкараш и да вкараш и "опозиционерите" в листите, защото това хората ще го приемат положително при всичко случаи?     Въобще трябва да отнемат за реденето на листите част от правомощията на местните структури, защото те си гласуват крепостнически за едни и същи, защото "знаели как" и " ще се справят". Е от такива, които "знаят как" БСП отива в "трета глуха" с пълна скорост.     Така че- ГОРЧИВО.
    На чужд гроб не се реве, но проблемът е, че с тази си листа и с "абонатите" за НС спъват цялата българска политика от някакво развитие и още повече ерозира доверието към българската "политическа класа" и към изразяването на някакви нови идеи и послания. Сами си го правят, сами се продъниха в управлението си, никой не им е виновен за това, че не умеят просто да правят политика и нека си понесат последствията за това.



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1161752
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595