Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2014 19:15 - Националният нихилизъм и политическото разделение
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1829 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.08.2014 19:19


       Националният нихилизъм на нас, българите, е пословичен и за него доста трудно може да се намери обяснение. Винаги се прекланяме или пред Русия, или пред САЩ или който и да било друг. Всякакви -фили, -фони и подобни сме, но не сме българофили и патриоти.
Показателно е, че покрай ставащото в Украина  разни -фили заговориха едва ли не България да стане част от друга държава- Русия, едва ли не е хубаво, че покрай историята там Русия може да вдигне цената на газта, дори срамното е, че българи споделят фотоси из социалните мрежи, на които се вижда цяла Европа, включително и България, като част от Русия, да се радват на възможността, че може да спре газта за България, защото Русия щяла да спечели и да се пребори със Запада. Не знам как да нарека това, освен национален нихилизъм и може да прозвучи доста остро, но може би е необходимо и съответните държавни органи да налагат санкции срещу подобни призиви, които фактически застрашават националната сигурност и териториалната цялост на страната. Всъщност, ако следваме политиката на Владимир Путин, всички -филски, -фонски и подобни организации, за които има съмнения, че се финансират от чужбина, включително и "Русофили", трябва да бъдат забранени и изкарани извън закона. Като искаш Русия- ето ти Русия.
Но за друго става въпрос, спорът русофили и русофоби отдавна вече трябва да е решен, аз напълно подкрепям мнението на големият български държавник и патриот Стефан Стамболов:

  "България дължи своето политическо въздигане на жертвите на братский нам руски симпатичен народ.  Тези чувства са силни у нас Българите, и както нас ще ги пазят и синовете ни; но те нямат нищо общо с чувствата ни към руското правителство, върху което добродушний руски народ няма ни най-малко влияние. " 
Става въпрос и за политическото разделение, което е причина за това вече година и половина да няма политическа стабилност и държавата да работи нормално. Сега гледаме да оплюем политическия противник без и ние да знаем защо, Борисов е най-лошият човек на света, Орешарски- най-добрия премиер или и той най-лошия. С такива приказки за плашене на децата политика не се прави и ако все още имаме някакво понятие от държавност и от това, че държавата, институциите, Народното събрание трябва да са стабилни, трябва да гласуваме така, че след 5-ти октомври да имаме работещ парламент със стабилно парламентарно мнозинство- 121 + депутата, стабилно правителство. Защото заради личните и политически амбиции може да допуснем да се повтори пак ситуацията от 42 ОНС- 120 на 120 депутата, неработещ парламент, неработещи институции и държавна администрация. А това засяга пряко обикновените българи- точно заради този кошмар работещите в строителните и ремонтните фирми не могат да си получат заплатите, блокирани за еврофондовете, ТЕЛК-овете, системата на здравеопазването, все още няма яснота дали има достатъчно пари за покриване щетите от наводненията, изграждане на нова инфраструктура и водни цикли в засегнатите населени места, има съмнение дали полицаите и пожарникарите ще си получат заплатите, защото е орязан бюджета на МВР-всички тези хора имат семейства, които трябва да изхранват; и прочие и прочие. Тук нещата не бих казал, както казват някои, че опират до правителство на националното спасение, а до правителство и Народно събрание, които са работещи. Поне това трябва бъде резултата от изборите на 5-ти октомври. 
Няма ли стабилно мнозинство и кабинет, няма как да се изработи и приеме Бюджет 2015 и оттам следва не само политическа и институционална криза, но и икономическа, социална и т.н. и т.н.
Така че разумът трябва да надделее и над политическите пристрастия, и над личните и политическите амбиции, защото това дали има парламент със стабилно мнозинство и работещ кабинет ни засяга абсолютно всички.



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1157650
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595