Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2014 09:47 - Границата беше прекрачена
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2407 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  За ставащото в две области на Украина вече се изговори и изписа предостатъчно. Едните наричат опълченците "терористи", другите пък наричат украинските власти "хунта". Има пълна дезинформация какво точно става- руските и украинските медии публикуват взаимно противоречаща си информация, публикуват се снимки на убити в Сирия деца и се представят като снимки на убити деца в контролираната от опълченците област.
Границата обаче беше прекрачена не със свалянето на малайзийския Боинг, а още с това, че православна държава фактически воюва с православна държава- християни избиват християни. Целият мит за "битка за православието" излиза наяве.
Показателно е, че преди 2-3 седмици командира на опълченците- Стрелков, пред руски медии казва, че оръжието се доставя от Русия и се плаща по 400 евро на месец на опълченец. За нашите представи това е мизерна сума, но явно беднотията в този район е огромна. От това можем да направим извода, че воюват наемници и не става въпрос за някаква битка на идеали или за свобода.
Да не говорим за това, че на страната на проруските сили воюват едни сръбски "опълченци", които ако се поразрови човек в мрежата, става ясно, че са участвали в избиването и изколването на цели семейства в Сребреница. Сванянето на гражданския самолет вече прелива "чашата" на допустимото. Още повече, че Стрелков твърди, че, видите ли, труповете от самолета били на умряли още преди няколко дни хора,т.е., че самолетът е излетял натъпкан с трупове, глупост, която въобще не се нуждае от коментар. Също не се нуждае от коментар и вече прословутата снимка на "нови" поспорти, които уж били намерени сред останките на машината- почти всички паспорти са перфорирани, което означава, че са бракувани и невалидни, т.е., снимката е взета от интернет и приложена към някакво твърдение. 
Също се оказва лъжа и излязлата информация, че испански диспечер на украинското РВД твърди, че до лайнера летели два украински изтребителя. Първо- чужденец не може да работи в украинското РВД по закон, второ- "инфото" идва от някакъв акаунт в Туитър- някой си пише, че е диспечер. Да се вярва на такива твърдения и "източници" е направо смешно.
Проблемът е съвсем друг, а именно- че светът отново влиза в един период на своеобразна Студена война и изграждане на изкуствени стени. Лично аз не разбирам що за човек трябва да си, за да участваш с него в БРИКС, след като Боливия, която участва в БРИКС, узаконява детския труд със закон, приет преди около месец. Това е античовешки закон, който няма място в един нормален свят и не може да бъде приет от никой здравомислещ човек. Достатъчно е да се спомене, че още един от съюзниците на Русия- Лукашенко, имаше наремерие да върне крепостничеството в Беларус.
Тук не става въпрос за Изток и Запад, а за съвсем други неща. Как можеш да подкрепяш и да се радваш на БРИКС, след като държава в него позволява експлоатацията на деца на 10 години? Как можеш да подкрепяш една държава като Бразилия, която хвърли сума милиарди за строеж на стадиони и хотели за световното, а в същото време в страната се шири бедност, а социалните протести преди откриването на световното бяха смачкани със сила?
Тук не става въпрос и за русофилство и русофобия. 
Руският народ е един прекрасен народ, но руската политика винаги е била и ще бъде империалистическа, която по нищо не се различава от тази на американците.
Няма здравомислещ човек, който да подкрепя  такива антисоциални и античовешки ултрадесни политики.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Това е, при тази информация е пре...
20.07.2014 10:10
Това е, при тази информация е престъпление да се заема категорична позиция а изказването на мнение не е престъпление.

Пътя на България го показаха младите още преди 25 години и ако искаме те да се завърнат и работят за страната си никакъв БРИКС не ни трябва.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1161795
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595