Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2014 12:41 - Всеки народ си заслужава управниците
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2678 Коментари: 1 Гласове:
1




Доста странно е това нещо, наречено политика в България. То това си го знаем, ама още по-странното е това, което се бълва от социалните мрежи, от привърженици на БСП и от представители на БСП и което е лишено от всякаква логика.

Странно как може да защитаваш правителство, чието управление може да се окачестви единствено с икономически и социален застой, както и застой на държавата. Нямаше никакви политики и управленски програми, влезли в действие и в реализация, които да обръщат внимание на развитието на икономиката, на намаляването на безработицата и въобще които по някакъв начин да раздвижат държавата. Поне да бяха започнали някакви такива програми, а не само да се вземат нови и нови милиарди държавни заеми, без да е ясно за какво ги използват, да си гласуват някакви назначения с мандати години напред и да управляват буквално ден за ден- ако има кворум в парламента- има, ако няма- утре пак ще опитаме да съберем кворум.

Не знам що за мандатоносител и управленец трябва да си, за да управляваш по този начин, а именно- без план, безидейно и ден за ден. Това показва една пълна управленска немощ и неспособност да се управлява.

Някои веднага ще кажат, че са спрели пак еврофондовете. Лично аз не акцентирам на това, но и тези фондове са важни, тъй като блокираха именно програмите за финансиране на общините, те сега нямат пари да се разплатят с фирмите-изпълнителки, ще последват и съдебни дела, а сума общини ще бъдат със запорирани сметки.

По-важното и по-осезаемото е това, че не се направи нищо в областта на социалната политика. Дори точно обратното. Това, че са увеличили пенсиите с 2-3 лв. е един популизъм, който не означава нищо. Очаква се и повторно увеличение на цената на тока от септември, а също и прогнозите са за увеличение на цената на хляба с около 5 ст., а оттам следва увеличение и на други хранителни стоки. Също налице е увеличение на цената на парното и топлата вода.

Да не говорим за кризата в здравната система и за това, че все повече големи областни болници нямат пари за храна за пациентите, а в скоро време и за консумативи. Веднага ще кажат: Ми то няма пари. Добре де, къде отидоха тези милиарди заеми, които взе правителството?- 1,4-1,5 милиарда изцяло бяха достатъчни, за да се нормализира обстановката поне в здравната система, а не да се поставя живота на хората под въпрос вече, тъй като ако една областна болница не може да функционира нормално, това директно означава, че цялото население в съответната област е лишено от здравеопазване.

На фона на това и на фона на това, че реално нищо положително в социален акпект не усетихме, не мога да разбера как все още има хора, които твърдят, че Орешарски бил най-добрия премиер.

Добре де, нека е така, ама кажи какво направи той в крайна сметка и как се отрази това лично на теб, след като го защитаваш толкова.

Тук не става въпрос кой е по-добър и по-лош премиер- Орешарски или Борисов, а за това какво са направили и какво обикновените хора са усетили от това, което е направил единия и което е направил другия. Има си избори- там хората си казват мнението.

Същата история и за Станишев- няма спечелени избори, докара БСП до разцепление, а въпреки това придворните го величаят като най-добрия, като едва ли не един втори Благоев. Само дето Благоев ако можеше да се появи отнякъде, би отишъл с една здрава тояга първо на "Позитано" 20 да разкара тая окопала се клика от наследници на "Чавдар".

Въпреки това пак на 5-ти октомври българина масово ще гласува като овца, а не като мислещ човек, който преценява. Защото наистина е странно да гласуваш за партия, по време на чието управление е пълен застой и която се прочу със шуробаджанащина още при съставянето на правителството, а впоследствие и с множество скандални назначения. Те ще гласуват наистина като безмозъчни, за които още е вярно, че Партията е права, дори когато греши.

Но, както знаем, всеки народ си заслужава управниците.

Жалко, но факт и най-лошото, което може да се случи на тези избори, е да се възпроизведе същата схема в Народното събрание и същото съотношение на силите. 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Ами дали БСП или ГЕРБ - то май вече е ...
03.07.2014 14:30
Ами дали БСП или ГЕРБ - то май вече е едно също по отношение на икономиката. Не мърда.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162334
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595