Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2014 13:07 - Окупация или отлагане на изпити?
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1935 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.01.2014 13:09


 
Доста коментари излезнаха вече във връзка с новата "окупация" на Софийския университет. То направо събитие, анализират, говорят, коментират,и все за политика говорят.
В интерес на истината 10-15 души революция не правят и отдавна протестът във формата му "окупация" е изчерпан. Колкото и да искаме да падне това правителство, от подобни вече напълно изчерпани и обезсмислени акции няма никакъв смисъл и ефект.
Доста са слуховете, че някой плаща за тези окупации. Но никой не си задава въпроса дали този някой или тези някои са толкова тъпи, че да дават пари за една окупация, от която няма абсолютен никакъв ефект и последствия. Няма политически "играч", който е толкова малоумен да дава пари за нещо, от което няма никакъв ефект и отдавна е изчерпано.
В интерес на истината, в момента тече януарска изпитна сесия и е много логично няколко студента да не са се подготвили за изпит и да са решили да се окупира университета, за да се отложат изпитите. Това е най-логичното обяснение, върху което никой не се е замислил и затова дълбоко политическите коментари са, меко казано, доста не на място.

     Най-доброто решение на ръководството на СУ е да не се отлагат изпити заради окупацията, а да се проместят в сградата на журналистическия факултет, която е съседна на Ректората и тогава окупацията ще падне до броени часове или максимум ден-два.

Ако допуснем, че все пак 15-тината нови "окупатори" действително протестират, то тогава те постъпват доста детински, след като е пределно ясно, че окупацията е изчерпана, няма вече явна подкрепа и достатъчно протестиращи. С една дума- окупацията се "претопля" залудо.
Все пак вината, че протестите срещу "Орешарски" не доведоха до нищо, е до голяма степен в техните организатори. Протестът нямаше лидери и се разпиля в "песни и танци на народите", безцелни акции заради самите акции, а не за да се търси някакъв ефект от тях. Така че трябва да продължим да търпим това правителство докато най-накрая се появят наистина хора, които знаят какво правят с протеста. Другото вече е порнография на протест и именно заради това огромната част от протестиращите срещу Орешарски се отказаха от протестите.  



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1157724
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595