Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2014 11:35 - Послушковци, БСП и разни други подобни
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2273 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Новата политическа година вече започна с поредния скандал около лидер на партия, която пледира да е националистическа. И пак за пореден път скандал с лидера на тази партия. Доста срамно поведение на един български националист, но вече сме свикнали.
Жалкото е това, че определени партии, които се окачествяват като националистически всъщност нанасят до голяма степен трудно поправими щети върху истинския, чист, български национализъм и патриотизъм. Хората си представят за националист някой с бръсната глава, агресивно поведение и т.н., което не отговаря на истината.
Да не говорим за една друга партия, която всъщност е фондация и има наглостта да вземе името на една друга организация, която в миналото се е борила за националното обединение. Тя не е нито националистическа, нито патриотична, беше на различни избори с кой ли не само и само да вкара ако може депутат или общински съветник с чужда избирателна листа.
Колкото т. нар. "националистически" партии, за които споменах по-горе (изключение от списъка прави НФСБ) вредят на истинския и чист национализъм, толкова БСП вреди на лявото в България и на формирането на едно ново ляво, което няма нищо общо с БСП и негативите, които БСП трупа непрекъснато и които дискредитират левите в страната.
Всъщност БСП е партия, която малко по малко си отива. Забележете, че от повече от 10 години т. нар. "социалистическа" партия (не знам каква партия може да е "социалистическа", след като в нея членуват олигарси и не показва с нищо, че е лява) вади едни и същи кадри на всички избори, че има депутати, които не са излизали от парламента от началото на т. нар. "Преход", никакъв организационен живот и "умряли" структури, които не вършат нищо и се активизират само по време на избори.
БСП просто нямат кадри и това започнаха да го осъзнават. При тях или пробутват послушковци на управляващата партията върхушка, или приятелчета и роднини. Самите те си задушават развитието на бъдещите кадри. Има там някакви отнесени "обучения", но имам усещането, че яминалите тези "обучения" ако се хвърлят в "музиката" да направят нещо, ще се издънят. 
Те нямат кадри и в близките години ще загледат доста тъжно, но ще е късно.
Да не говорим за това, че доста от партиите, не само БСП, не обръщат достатъчно внимание на местната политика, която е най-близо до хората и решава реални проблеми, може би това е единствената власт в момента, която функционира много добре. БСП са пълен провал в местната политика. Аз не знам да имат успешен кмет, да не забравяме, че в София бяха стигнали до ексцентричната идея преди време да искат вот на недоверие към по-предишното правителство за това, че България не била постигнала високи спортни резултати на олимпиадата.
Да не забравяме, че кмет от БСП- Петко Добрев Стоев, кмет на с. Панагюрски колонии, в края на 2013 г. искаше да смени името на улица в селото от Райна Княгиня на фирма "Асарел Медет". Да не забравяме и още един доста странен за партия, която уж е лява и социалистическа, който нашумя в последно време. Става въпрос за кметът на община Кричим Атанас Калчев, който отказва да впише новородено дете в регистъра на общината, защото дължат 2000 лева за данъци. Кметът на Кричим е избран с подкрепата на БСП през 2011 г. и е доста странно защо социалист, човек, който трябва да слага на първо място интересите на бедните хора, отказва да впише бебе в регистъра заради това, че родителите му нямат пари да си платят данъците.
Пълният провал и единството между БСП и ДПС най-ясно проличава във Варна, а именно- въпросът за смяната на турските имена на местности с български.
Проблемът си е на самите партии- да, това е така, но основният проблем е този, че именно тези партии, които споменах, пробутват всякакви некадърници, които не стават и за чеп за зеле, на позиции в местната и законодателната власт, а върху тях в момента няма как да бъде осъществяван ефективен граждански контрол. Не е толкова важно дали една или друга партия управлява- ако ще и РЗС да управлява, проблемът е, че ние не можем да контролираме властта какви ги върши и какви некадърници назначава.

  



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1157841
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595