Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2013 19:51 - Правителството унижава служителите на МВР
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2084 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 15.11.2013 20:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           Все повече сегашното управление заприличва на диктатура. Не само безочието на сега властващите показва това, но и фактът, че по всякакъв начин се насажда страх у българските граждани.
За пореден път служителите на МВР са изправени срещу българите. 
Правителството, по-точно, новото ръководство на МВР направи в преносния смисъл на маймуни полицаите. Вече и те не знаят колко десетки или стотици часове извънредни са дали, за да пазят задниците на властимащите и на депутатите. По закон служител на МВР може да даде до 70 часа извънреден труд за три месеца. Никой не спазва закона и не му идва на акъла, че тези хора имат семейства, деца, някои от тях още следват в университети, имат право на почивка и отдих. Между редовите служители на МВР има много честни и съвестни хора, които не заслужават такова отношение и такава подигравка. Те не заслужават да бъдат оръдие в ръцете на едни хора, които установяват диктатура и страх в България.
Цялото това напрежение, извънредните часове труд, отношението им като към "обслужващ персонал" от страна на властниците е причината за превишаване на правомощията от страна на полицаите и побоя над протестиращи граждани. Мнозина служители на МВР са на страната на протестиращите и сега се прави всичко възможно, за да се установят кои са тези служители. Не знам, може би вече им подслушват личните телефони масово.
Един от методите да се установи диктатура е масовото подслушване на телефоните на хората. БСП и ДПС увеличават два и половина пъти бюджета за послушване. Това ли ви беше "освобождението от страха", за което тръбите бе, нещастници?
Срамно за прокуратурата и специализираните органи на МВР е фактът, че са подслушвали личния телефон на участник в протестите само защото искал да прескочи загражденията. Много опасно, направо терорист. Жалки ставате!
Самият факт, че вече на няколко пъти правителството и подкрепящите го партии изпращат полицията да бие протестиращите, че се използват определени медийни канали за насаждане на страх и лъжи у хората, говори, че се насажда диктатура в буквалния смисъл.
Правителството и мнозинството в Народното събрание вече имат подкрепа под 20%, което е критично. За тях единствения път да останат на власт, са репресиите и диктатурата, използването на целия силов държавен ресурс да им крепи столчетата и властта.
Цялата столична полиция е заета с охраната на правителствените и депутатски задници, а престъпността и побоищата по кварталите на София стават все повече и повече. Вече изпращат полицаи от провинцията в София.
Толкова много полиция и жандармерия не съм виждал и на февруарските протести, нито такъв побой над протестиращи. За съжаление, докарахме на власт едни хора, които желаят диктатура и страх в България.
В крайна сметка на полицаите ще им дойде до гуша от това правителството да се подиграва с тях, ще свалят щитовете и каските и ще се свърши. 

    Нещастници, не използвайте българските полицаи да ви защитават жалките партийни върхушки и интереси!

  
"Синдикатът на служители в МВР желае да напомни на политиците и да увери българското общество, че служителите в МВР не са частни служители, обслужващи интересите на една или друга политическа партия или коалиция. Служителите в МВР са част от българското общество и са изцяло и единствено в служба на обществените интереси. Ние в пълнота подкрепяме справедливите социални и икономически искания на гражданите. В протестите участват и се включват, наши близки приятели, роднини, членове на нашите семейства.
Все по–ниска е мотивацията на служителите в МВР да застават с лицето и гърдите си пред една или друга партийна централа и да защитават от народната „любов" представители на политическият елит. Изключително трудно и силно демотивиращо е да се работи за постигането на обществен ред, когато същите тези политици, който седят зад полицейските кордони и заграждения, вместо да се занимават с формирането на отговорна и държавническа позиция, вместо да способстват за обществения мир, спокойствие и благоденствие на нацията, открито провокират членовете на обществото и служителите, като отправят несъстоятелни и безпочвени нападки и към служителите от МВР, влизат във физическа саморазправа с полицейските служители и защитават това си поведение с депутатския си имунитет. Считаме, че е абсолютно недопустимо служители на реда да стават жертви и заложници на проявите на нисък морал, отявлено провокативно поведение и политическо говорене, особено когато това е демонстрирано от български народни избранници.

Изразяваме остро несъгласие с гражданско и политическо поведение, и недалновидно управление, при което служителите на МВР биват целенасочено и несправедливо превръщани в мишени на народното недоволство, заплащайки със здравето си."







Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162243
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595