Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2013 17:25 - Политици, вие сте срам за България
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2301 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 13.11.2013 17:53


     Много се изговори от началото на годината. Вече няма какво да се каже. Каквото имаше да се казва, беше казано. Въпреки това нашата Родина все повече и повече затъва и все повече и повече българската нация е разделена, обезверена, изправена пред истинска катастрофа.

    Българите сме обезверени. Обезверени от целия политически цирк, от цялата политическа класа, от цялата политическа гнилов, от целия неосъществен преход, от социалното положение в нашата Родина.

    Да, ние сме един народ. Един народ сме, но сме разделени. Такава ситуация не помня да е имало в цялата история на България. Имало е национални катастрофи, политическо разделение, но всякога все излизали и сме се обединявали. Днес не е така.

    25 години България се управлява от една и съща пасмина, която мисли само за себе си, за своите фирми, за своите олигарси. Хора, които завличат все повече и повече всички нас към дъното и безизходицата.

    Срам и позор е, че вече почти половин година Орешарски не може да разябере протестиращите. Срам и позор е, че бяха изопачени февруарските протести. Срамно е не за отделните хора, а за целият "политически елит". Те живеят ден за ден- ден година храни, за тях всеки ден, в който са на власт, е успех.

    По улиците на столицата на България вече се пролива кръв- и на българи, и на чужденци. Това е срамно. Това е позор и няма да доведе до нищо.

    Срам и позор е, че сега се прави опит за се установи полицейска държава и диктатура. Срамно е, че днес в български университет бяха изпратени служители на МВР без всякакво основание. Не са виновни полицаите и аз тях не ги виня- и те имат семейства, които трябва да изхранват. Виновни са тези, които им заповядват.

    Срамно за България е вече почти полоивин година българското народно събрание да е заобиколено от все по-големи "Берлински стени", ограждения и полицейски кордони. Това показва, че управляващите нямат нищо общо с народа, пазят се от него и не защитават неговите интереси. От какво се криете, бе, господа?

    В същото време все повече и повече обикновения българин затъва в дългове, в безизходица. За младите никой нищо не прави, всеки втори или трети младеж е безработен. А това е бъдещето на нашата нация и държава, ако искаме да оцелеем. Мнозина не завършват висше образование, защото нямат възможност да си платят образованието. Срамно!

    Срамно е, че за 4 години предишната Тройна коалиция закри над 300 български училища, за чието създаване българските Възрожденци са давали мило и драго. Срам! Срам за тези, които са подписали закриването на тези светилища на българското образование и на българщината. Срам за Министерство на културата, че е оставило с години наред и сега пак ще остави единствените в света и по рода си културни институции- народните читалища, на ръба на оцеляването.

    Срамно е, че МВР се занимава единствено да струпва сили срещу хората и да пази скъпоценните задници на депутатите и на властта, а битовата престъпност, грабежите, побоищата- това, което е проблем за обикновения, беден българин- да се разрастват.

    Хора, осъзнайте се!

    Стига вече с тая злоба срещу протестиращите и срещу хората с различни политически възгледи. Спрете с това насаждане на омраза. За съжаление много промити в буквалния смисъл мозъци не разбират какво правят. За съжаление сегашните управници са толкова самозабравили се, че не възприемат, че хората не ги искат и вкарват нас, младите, в една безпътица. Стига вече държавни заеми! Направете нещо за нас най-накрая.

    България е изживявала и много по-трудни времена, но има една приказка, която и днес е актуална: когато един българин тръгне да излиза от казана на Дявола, другите българи го дърпат обратно в казана. Е това, сме ние.

    Може би проф. Божидар Димитров е прав: ние сме шибан народ. Шибан народ сме, заради това, че търпим партийни олигархии и мошеници да ни настройват едни срещу други, да съсипват нашата страна, да се бием и блъскаме българи срещу българи по площадите.

    Срамно е.

    Срамно е, че за първи път в София бяха изпратени огромни полицейски сили. Аз такова нещо не помня. Срамно е, че строят нови "берлински стени" и се размахват палки срещу хората. Срам за цялата политическа класа, за всички партии, за всички българи.

    И все повече ще затъваме- заради това, че за пореден път допуснахме да ни управляват партии, които съсипаха България за 25 години, които създадоха силовите структури, в които са най-големите олигарси и богаташи в България. Те не могат да бъдат български народни представители.

    Срам.





Гласувай:
3



1. haralanov - Един приятел...
14.11.2013 11:53
Единн приятел често обича да казва по повод българския ситуейшън...Всичко свърши!!!И за мен вече всичко е свършило!!!Нямам илюзии!Неспасяеми сме!!!Срамно е но това е положението...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1157671
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595