Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2013 20:55 - Кой летял- летял, политиците да погледнат реалните проблеми
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 851 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.11.2013 20:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Пак се отвори темата за прословутите полети с правителствения самолет. Пак се търси "под вола теле"и се занимават с пълни глупости, вместо да си вършат работата и да решават реалните пред проблеми.
Безспорно един от проблемите са бежанците. МВР и т. нар. Агенция за бежанците се провалиха. Цялата държавна политика по отношение на охрана на границата и бежанците като че ли е изграждането на оградки по граничната бразда. В същото време всеки, които иска да влезе на територията на страната, може да си заобиколи тези смешни оградки. 
Държавната власт настанява бежанци в населените места без никакво съгласуване с местните власти, а именно местните власти поемат финансово бежанците. Само Столична община отделя над 100 000 лв. на месец за бежанците. Местните власти са жертва на некадърната държавна политика спрямо тези хора. От една страна- те няма как да откажат настаняването на бежанци, от друга- живущите в населените места не искат бежанците.
Лошото е, че се дават цифри само за влезлите в България бежанци. Няма такива, които да са репатрирани обратно или изпратени към Западна Европа. За София вече е изчерпан капацитетът за бежанци, които може да поеме и въпреки това още е още се изпращат за София.
Държавата не може да се справи с 30-40 алжирци, които висят в София от месеци и искат да се върнат в Алжир, защото нямало чартърен полет за Алжир. Алоу, толко ли не можете да ги закарате с правителствения самолет обратно в Алжир, ами трябва да се повтори случая с Вики?
МВР не можа да открие алжиреца, опитал се да убие Вики, а гърците веднага го заловиха. Имам чувството, че в България един зелен марсиянец да има и да го издирват, пак няма да го открият.
Наред с проблема с бежанците остават проблемите с безработицата и мизеряните доходи, а правителството продължава да води една антибългарска политика.
Какво стана с "Южен поток"- в една медия министър Стойнев казва, че България ще спечели 5 милиарда от проекта, на следващия ден в друга медия- 1,5. Каква печалба има, след като са подписали вече заем от "Газпром" в размер на 1,25 милиарда с лихва малко над 4%?- Ако печалбата за България ще е 1,5, и отпишем от нея заема с лихвата, никаква печалба нямаме. Нито се казаха някакви параметри- колко ще струват 1000 куб. м. газ за България от тръбата, нито някакви конкретни цифри за печалба от такса "транзит".
Така не се води държавна политика. За капак- МВР било на ръба на своя капацитет. Еми как няма да е, след като изпращат цялата столична полиция да пази протестиращите студенти без да има необходимост от това?- Момчетата от МВР вече навъртяха десетки и стотици часове извънреден труд без да има необходимост от това да ги държат по уличките на София.
Пълен провал засега е и политиката в областта на земеделието. Беше изпратена жандармерия срещу българските животновъди, които си искат изработените пари. Това правителство ще доубие животновъдството и селското стопанство.
За жалост сега управляващите не разбират, че хората не ги искат и правят грешки. Всъщност, те си живеят в някакъв си свой свят, в който Дявола чете Евангелието. Те ще държат властта на всяка цена с убеждението, че са безгрешни.
А в същото време мизерията в страната, недоволството и отчаянието стават все по-големи и това нещо ще избухне в един момент. Дано този момент да дойде преди управляващите да са направили още поразии. 
Техният "крадит на доверие" е изчерпан- доверието в парламента и Министерски съвет е под критичните 20%.
Но те възприемат обратното- че недоверието към тях е само 20%.



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162563
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595