Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2013 21:41 - За морала в политиката днес
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 978 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.11.2013 21:43


      Много се говори в последните месеци и седмици за морал в политиката. Да, морал трябва да има, но за съжаление ако искаме морал в политиката, трябва да искаме пълна смяна на политическата система и разследване на всички политически партии, управлявали по време на т. нар. "Преход", т.е., от 1989 г. досега. Не можем да говорим за морал в политиката, след като вече почти четвърт век България е управлявана от определени икономически групировки, от определени семейни интереси.
Моралът в политиката е един идеал, който трудно може да бъде извоюван. Защо казвам извоюван?- Защото, както казах, за да има морал в политиката, трябва да бъде коренно променена цялата политическа система и политически лица в България, а това е сравнимо само и единствено с революция.
За какъв морал в политиката можем да говорим сюлед като днес, денят, в който почитаме Българските будители, българските възрожденци и героите, паднали за национално обединение на нас, българите, станахме свидетели, благодарение на средствата за масова информация, на една грозна сцена.
Става въпрос за видеата, публикувани в ZaPernik.com, които показват организиран автобус с привърженици на сега управляващите, които си крият лицата, които са крайно агресивно настроени спрямо български журналист и които отричат, че отиват на контрапротест, лъжат, че отиват на събор. Това според мен е едно срамно, бих казал, жалко, поведение, на привърженици на партията, която управлява в момента, а именно- БСП. Тези хора ги е срам да кажат, че отиват да подкрепят правителството на своята партия. Такова поведение е срам за партия, която претендира да е на над 100 години. Всъщност, тя е е на 24 години, но това е друг въпрос.
Срамно е и за самочувствието на членовете на БСП. Те са членове на партия, която в момента управлява. Те трябва да имат самочувствие, да застават с лицата си в защита на своето правителство, не да лъжат, че отиват на събор, а да отиват да подкрепят своето правителство. Срам ли ги е от правителството?- Какво срамно има в това привърженици на партията Х, която управлява, да подкрепят правителството с мандат на нея, на която са привърженици?
За съжаление духът на морала, който е един от водещите за дейността на всички български будители, днес е напълно забравен. Никой не мисли за България, за българският национален интерес, за българските национални приоритети, за нас, обикновените българи. Днешната българска политика е едни договорки, едни ку_венски истории, една гнусотия. За жалост, малко хора за били "в кухнята" на политиката и не знаят тези неща. Но ще ги научат.
Единствените будители, които днес са останали в нашата Родина- това са учителите, военно-патриотичните организации, организациите, които се борят за съхраняването на българското национално-историческо наследство.
Не политиците.
Не вярвайте на политиците. Не вярвайте на обещания и слухове. Вярвайте на своите сърца, ако сте истински българи.



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162659
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595