Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2013 12:48 - За празните кратуни с власт
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2245 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.10.2013 12:53


  Нека да направим една ретроспекция. Сега протестиращите и недоволните от кабинета "Орешарски" бяха наричани "интернет лумпени", "платени протестиращи", "соросоиди" и какви ли не. Сега започна да се говори, че протестите били "незаконни".
Странно, законни ли бяха някои от февруарските протести, при които групи младежи, вероятно употребили голямо количество алкохол или дрогирани, чупеха и вандалстваха по улиците на София и големите градове на страната?- Защо тогава тези протести не бяха обявени за незаконни?
Аз съм на мнение, че трябва да се мери с един аршин за всичко. Не можеш да говориш, че един протест е "незаконен", като си затваряш очите за друг протест, при който се рушеше общинско имущество и на който младежите отиваха, за да се бият с полицията и да правят мизерии. И двата протеста имаха справедливи искания с тази разлика, че февруарският протест започна като протест срещу бандитските ЕРП-та, но впоследствие се изроди. Ако не се беше изродил, той щеше да успее.
Може би е вярно, че интереса клати феса. Февруарският протест беше удобен на сега управляващите, докато сегашния не е. Тогава те си затваряха очите за действията на протестиращите, а сегашният мирен протест, при който нито се чупи, нито има конфликти с органите на реда, е заклеймяван по всякакъв начин.
Сега обаче разликата е и тази, че сравнително голяма част от българската интелигенция- над 500 преподаватели в различни ВУЗ-ове, театрални дейци, професори и т.н. подкрепят протестиращите. Докато при февруарските протести това го нямаше. И тук дебелоочието на управляващите трябва да бъде премахнато. Това са хора на интелигенцията, които подкрепят протестиращите. Това не са агитките от тийнове от февруари. Именно върху това трябва да се замислят много хора.
Някои казват, че протестът бил една ли не някакъв отнесен, защото нямало социални искания. Тези хора, които твърдят това, трябва да помислят малко, че всички сега протестиращи са излезли по улиците, за да искат една "друга" България, която да е нормална държава, а не държава, управлявана от определени бизнес кръгове и партийни интереси. А тази държава трябва да е такава държава, която да осигурява сигурност, работа и стабилност на своите граждани.
Протестите, започнали от месец май тази година трябва да бъдат много обстоятелствено анализирани от управляващите, тъй като те имат много аспекти и хората отиват на тях с различна мотивация, искания и идеи.
Самите управляващи постъпват буквално като едни "коне с капаци", като тяснопартийни членове, които са убедени, че са прави и наистина няма никакъв протест срещу тях, едва ли не е незаконно да се протестира срещу тях. Именно това ретроградно мислене е вредно и то не е типично за една държава, която все пак претендира да е демократична. Такова мислене е типично за една тоталитарна държава и за едни самозабравили се и вкопчили се самоцелно във властта хора.
Те са убедени, че управляват най-добре и не търпят никакво друго мнение.
Най-лошото е, че това тяхно високомерие води до всякаква липса на диалог между тях и протестиращите. Те са толкова нагли и самозабравени, че не могат да приемат един диалог. Да приемат, че хората не са доволни от това, което правят, че са сгрешили, да проведат едни разговори с тези преподаватели, които подкрепят протестите чрез посредничеството на омбуцмана на Република България, с протестиращите студенти. Именно това високомерие ще им изиграе много лоша роля.
С действията си те пораждат още и още недоволство. Сега стана ясно, че българските животновъди няма да получат исканите от тях 70% държавни субсидии. Страхотно, браво. Не стига, че цялото селско стопанство на България  се е разпаднало и земеделските производители и животновъди едвам съществуват, ами и държавата не иска да им помогне.
Високомерието и самоувереността ще им изиграят много лоша шега. За жалост БСП прави едни и същи грешки всеки път, когато е на власт и "дървените" тикви на номенклатурата така и не успяха да разберат, че по този начин хората няма да ги търпят да управляват отново и отново.
От всичките им обещания постепенно става ясно, че почти нищо няма да се изпълни.
Защо тогава беше необходимо да лъжат хората или пак ще се оправдават едва ли не "ние искахме да направим нещо, ама те не ни дадоха да го направим"?- Хората искат нещата да се правят, а не да се дават оправдания и обяснения отново и отново защо не са изпълнени обещания и страната затъва все повече и повече. 



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1157792
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595