Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2013 18:35 - Защото сме социалисти...за себе си
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2573 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Напоследък в България дясното стана ляво, а лявото- дясно. Със съжаление трябва да направя тази констатация.
"Защото сме социалисти...за себе си". Да, точно така е, като давам пример с увеличаването на данъка за старите автомобили, което възлиза на 50%, т.е., наполовина увеличение. Наистина са социалисти за себе си тези, които защитават собствениците на нови автомобили, т.е., скъпи автомобили, каквито са те. А бедните- те трябва да плащат високите данъци. Странно, ако един човек има един пробит Голф 2, който струва има-няма 200-300 лева и няма пари да си купи по-добро МПС, защо трябва да плаща повече от един по-заможен човек, който има Бе Ем Ве или X-5-тица. Наистина, социална мярка по отношение на по-богатите хора.
За жалост трябва да се констатира, че т. нар. "социалисти" (защото аз изхождам от мнението, че социалист е човек, който защитава правата на бедните, а не на богаташите, както е сега благодарение на върхушката на БСП), продължават безумната приватизация на всичко що е държавна собственост и от което държавата печели. Докато сме заети да коментираме мораториуми и кой какво казал, тези господа "социалисти" ще приватизират всичко, що е останало все още държавна собственост. В момента се продават държавните дялове във Фондовата борса. Също искат да продават и дяловете на България в Централния депозитар, който възлизат на 43,7% от общата собственост. Интересно, кои ли ще са фирмите или бизнесмените, да не кажа, олигарсите, които ще купят тези дялове и дали те няма да се окажат приближени на една определена партия, която претендира да е лява?
Във всички случаи тези хора са социалисти само за себе си, само за своите фирми и за своите олигарси. Те няма да погледнат поне, не говоря за разрешаване на проблеми, на проблемите на българските села. Давам пример със село Славотин, Монтана, където от 1 500 души са останали под 300. Кой български политик ще обърне внимание на тези хора, на тези села?
Няма друга партия, освен БСП, която да прави едни и същи грешки и сама да реже клона, от който управлява, освен тази т.н. партия. Казвам т.н., като имат предвид думичката "социалистическа". Каква партия може да има, след като нейният лидер не може да опази няколко листа документи и ги губи и за това му искат имунитета в момента?
Каквото и да се приказва, каквото и да се пише, не ни чакат добри времена и месеци. Системата на здравеопазването е пред разруха- намаляват с 50% финансирането на болничните заведения. Бравос! Поздравления, простолюдието, което няма пари за нормална храна и над 50% от българите пестят пари от храна, ще трябва и да доплащат 50% на болниците дори и да отделят стотинки от храната си, за да си плащат здравните осигуровки. Наистина ляво, социално управление. Защото те са социалисти... но за себе си, не за хората, не за интересите на страната- какви национални интереси ще отстояват, след като не ги интересуват самите техни избиратели?
За жалост това, което прави в момента правителството с мандат на БСП, нанася изключително тежки вреди на страната и на хората, които имаме малко или много леви, социални, възгледи. За жалост ние се отвратихме от богаташката върхушка, антинационално и антисоциално управление на правителството на БСП, каквито и надежди да имаше в началото, че те ще предложат нещо ново като управленска визия и управление. Аз съм казвал и пак ще кажа: БСП не бяха готови да управляват. Че вече 5-6 месеца не могат да си доназначат заместник-министри и заместник-областни управители.
Целият този хаос в цялостното управление на страната ще доведе до нови социални бунтове, каквито предрича не само КНСБ, но и редица други организации и анализатори. Може и да е за добре, защото едни нови вълнения вече ще избухнат изцяло срещу абсолютно всички партии и каквото и да става, ще бъдат най-накрая изритани старите муцуни и ще се постави началото на някакъв нов политически модел. Независимо как ще се нарича формално-ляв или десен, той ще се съобразява с мнението на хората, а хората искат нормален живот, работа и сигурност.  



Гласувай:
2



1. shtaparov - Аз съм на мнение, че богатите у нас, ...
29.10.2013 10:38
Аз съм на мнение,че богатите у нас,които са много богати,трябва да плащат данъка за колите и на бедните,за да не ги питаме откъде са им парите. Иначе започваме с въпросите!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1157859
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595