Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2013 22:07 - Килърите на българското образование
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2175 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 13.08.2013 22:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    imageИмам усещането, че се върнахме точно 8 години назад във времето. Предишната Тройна коалиция унищожи около 300 учебни заведения.
В момента е сеч по цяла България на техникуми и гимназии, закриват се тихомълком и се унищожават учебни заведения от министър Клисарова с една и съща заповед, само се сменят имената на училищата, гимназиите и професионалните гимназии (техникуми), които се закриват.
Това, което се случва в момента, е реквием на българското професионално образование и то ще е заключителният акорд на окончателното унищожаване на образователната система в страната. Система, градена от българските възрожденски дейци, които са давали мило и драго, за да има български училища и за да ни има българите.
Само в брой 66 на Държавен вестник са публикувани заповедите на министър Клисарова, които погребват поне ПЕТ среднообразователни училища. До момента с подобни заповеди от новия министър на образованието са унищожени над 20 учебни заведения само за около месец и половина.
Кощунство е да се закриват техникуми. С това се слага траурна лента върху бъдещото развитие на икономиката и на отраслите в нея. По-скоро, на бъдещата икономика на България, за да бъда по-точен.
Преди години изпозакриха детските градини и забавачките, продадоха техните сгради. В момента има недостиг на места в детските градини именно поради това недомислие. Тия деца след 10-12 години ще трябва да учат в гимназии и техникуми, които министър Клисарова с лекота закрива и слива в момента. Тогава, аджаба, какво ще правим?
Закриват се училища с тесни рамки на професионално обучение като Професионална гимназия по железопътен транспорт "Никола Корчев" в София,опирайки се на запетайката на Закона за малък брой ученици. Добре, но след 20-30 години, след като закриват такива училища, кой ще подготвя например кадри за железопътния транспорт в страната? В момента се изграждат нови, модерни, високоскоростни железни пътища, а в същото време се унищожават онези звена от системата, които подговят хората, които ще работят там в бъдеще.
Да не говорим, че министър Клисарова вече закри единствената в страната професионална гимназия по зърнени технологии и зърноообработка.
Когато става дума за училища,особено за техникуми, или, казано по друг начин, професионални гимназии, трябва да свързаме всяко едно такова учебно заведение с отрасъл в българската икономика. Всеки, който закрива такива училища, унищожава бъдещото развитие на страната и на икономиката, на отрасли в икономиката. 
И срам и позор е, че учителският синдикат мълчи, съсловните професионални организации също мълчат.
В ход е продължението на плана на килърите на българското образование. Единият министър- Даниел Вълчев- със своя подпис закри над 300 училища, в момента Клисарова продължава неговото дело.



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1161875
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595