Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2013 22:40 - Жалки сте
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2240 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.08.2013 09:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
imageМного се изговори против и ЗА правителството на Пламен Орешарски.Над 50 дни продължават протестите срещу това правителство. Но въпреки това в последните дни се случиха някои неща, които няма как да не бъдат пренебрегнати и които говорят, че това правителство не работи в интерес на най-изстрадалите, най-бедните български граждани и на обикновените българи.
Проектът за нова ядрена електроцентрала е на път отново да взриви обществото в страната. Интересно е защо на закрита за медиите, а в това число и закрита за обществото,среща в централата на БСП в София на "Позитано" 20, министър-председателят Орешарски поставя като приоритет в програмата си възобновяването на строителството на излишният на енергийната система на страната АЕЦ, а в същото време, часове след тази седянка, на друга закрита за обществеността среща с Движение за права и свободи- ДПС- на която се обсъжда именно неговата програма, не споменава Белене като приоритет. 
Аз още преди референдума за Втора атомна електроцентрала предупредих, че миьори, работещи в топлоелектрическите централи и доставчици към тях- общо около 115 000 СЕМЕЙСТВА- казвам СЕМЕЙСТВА-не души- ще останат без работа. Не исках да съм нещо като пророк, но през изминалата седмица тези неща се потвърдиха. В мините в Перник имаше протест, в ТЕЦ- Бобов дол също. В момента започват ПОГОЛОВНИ съкращения на миньори и работещи в ТЕЦ-овете-точно това, за което предупреждавах. В момента се оказва, че има препроизводство на ток в страната. Тогава за чии .... (да не се изразявам нецензурно), трябва да се строят нови ядрени мощности и с какви пари и за чии интерес?- това правителство, ако поднови изграждането на безумния проект за АЕЦ Белене, ще обрече на безработица около 100 000 души.
Друго нещо, свързано с Министерство на вътрешните работи. Новият министър ще закрие полицейския СОД, в който работят 10 000 души. Нови 10 000 безработни. А именно полицейския СОД е единствената структура на МВР, която носи приходи в министерството. ОчевАдно тук прозират интересите на някоя частна охранителна фирма да вземе обектите, които досега бяха охранявани от полицейския СОД.
Няма как да не обърна внимание и на това, че продължават шуробаджанашките назначения от новото правителство. Дърщерята на Нора Ананиева-Анна Ананиева, е назначена със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски, за заместник-председател на Държавната агенция за закрила на детето. Малко ли им бяха шуробаджанашките назначения досега или искат да си уредят фамилиите до девето коляно не, ами до десето ако може? Няма как да не обърна внимание и на лицето на контрапротеста Биг Ша, който се прочу с расиското си изказване "еврейска гад" и който обиди председателя на СЕМ, ако не се лъжа. Щом БСП опира до такъв расист и простак да е лице на хората, които защитават правителството с мандат на БСП, няма какво повече да се пише. Срам и позор за партия, която претендира, че има над един век история, срам и позор за всички хора с леви политически възгледи.
Не мога да приема тези хора, които имат пълно доверие на правителството. Пълната програма на Орешарски не е публично оповестена, обсъжда се по тайни, закрити за обществеността, седенки. Но, както се казва, най-лесно се управляват овце.
Друг аспект, на който няма как да не обърна внимание, е продължаващото закриване на учебни заведения. По времето на предишната Тройна коалиция бяха закрити над 300 учебни заведения. В момента правителството на Орешарски продължава програмата Сатър. Закрити са около 15 училища, в това число, и техникуми, само за около три месеца управление на БСП. 
В заключение искам да кажа, че здравната министърка предлага да се пращат съдебни изпълнители и да бъдат едва ли не отнемани жилищата на хората, които нямат възможност да си плащат здравните осигуровки. Поздравления,защото сте "социалисти". Само дето Димитър Благоев, основоположника на левите в България и на лявото движение в страната, би ви заплюл в лицата, ако можеше да стане от гроба си.
Жалки сте.   



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162566
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595