Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2013 13:41 - Протестите и олигархията
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2959 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.07.2013 13:42


image  Жалка е цялата ни политическа система. Жалка е, защото служи на определени интереси и, може да прозвучи малко клиширано, на определени олигархични кръгове.
   
     Сегашното правителство също е алчна олигархия. Ще се аргументирам с думите на народния представител Янаки Стоилов:"Властта може да бъде завзета от още по-алчна олигархия". Нека тълкуваме тези думи. Те са признание, че в момента управляващото правителство на Орешарски е алчна олигархия. Признание и за това, че ръководството на БСП обслужва олигархични интереси. 

    Олигархията няма цвят и партия. Всъщност олигарсите имат едни и същи интереси, политици, независимо от кой цвят са, обслужват интересите на олигархията- през последните 24 години. Може би само Жан Виденов не обслужваше ничии интереси и го провалиха именно заради това.
    Битката срещу олигархията е една. Затова аз не мога да разбера как социалисти подкрепят правителство на "алчна олигархия". По същество хората с леви политически възгледи заставаме срещу олигархията.
    Именно заради това протестите срещу правителството на алчната олигархия на БСП и ДПС трябва да бъдат подкрепени и от десни, и от леви. Тук всички се борим срещу едно олигархично правителство. 
    Затова аз приемам шестмесечния кредит на доверия на правителството, който дадоха някои от февруарските протестиращи като предателство. Тогава протестите бяха и срещу олигархията, а днес някои от тогава протестиращите подкрепят поредното правителство на олигархията.
    Проблемът в България не е дали ще има нови избори или не- проблемът е дали сред тези нови предсрочни избори ще продължат да управляват пионките на олигархията. 
    Някои казват: предсрочни избори и какво?- БСП пак печели. 
    Въпросът действително е сложен, но България затъна в достатъчно силна политическа криза вече, за да са проблем едни нови избори- напротив, едни предсрочни избори биха били полезни. Дори бих казал- да се мине през цял цикъл от избори, да паднат ако трябва още две, дори три правителства, но да се премахнат пионките на олигарсите от политическите партии.
    Няма нищо страшно за икономиката, доколкото е останала такава, не трябва да се вярва на лъжите, че ако паднело правителството на Орешарски икономиката ще се срине. Трябва да се срине цялата политическа система на статуквото и слугинажа на олигарсите. Именно затова политическата ни система е жалка- защото обслужва именно определени икономически интереси на определени хора и народът бива лъган с трохи и подаяния. 
    А всичко може да бъде съвсем друго.

image
            текст и снимки: Жеко Димитров



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1157753
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595