Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2013 09:13 - България има нужда от нова лява партия
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2532 Коментари: 2 Гласове:
-1

Последна промяна: 13.05.2013 09:21



Резултатът от изборите вече е ясен. ГЕРБ бият, БСП не пак, а отново загубиха изборите.

Интересното е друго.

Резултатът от изборите и неговото потвърждаване от паралелното преброяване на SORA, показа, че България има нужда от качествено нова лява партия и опозиция.

Хората нямат доверие на БСП и на Станишев. Именно некатегоричните действия на Станишев превърнаха буквално за посмешище всеки човек, който има социални убеждения. Да не забравяме, че благодарение на човек от кликата на Станишев, която е узурпирала БСП, на хората с леви убеждения беше лепнато прозвището "спинаджии" и "глутница".

Именно политиката и най-вече, ръководството на БСП породи закъснял "антикомунизъм" в България и омраза.

България има нужда от нова левица с нови лица.

Защо казвам "нови лица"?- БСП е символ на статуквото и прехода, на олигархията. Такива партии, нереформирали се, отблъскват вече хората и предизвикват омраза. Българите искаме промяна и изгонване на партиите на статуквото. До голяма степен протестният вот срещу статуквото, който би отишъл в една НОВА левица, отиде за пореден път в ГЕРБ.

От своя страна, Станишев направи опит да убеди всички ни, че ако гласуваме за малки партии, гласуваме за ГЕРБ. Това е манипулация, която още навремето СДС прилагаше. Аз гласувах за алтернативна лява партия, член на Европейската левица (не е PES). Гласувах за тази партия, защото това беше протест срещу партиите на статуквото.Вярвам и знам, че има хора, които са гласували за същата партия със същите мотиви.

Какво прави БСП оттук нататък?- Хората очевидно не я искат не и дават доверие. Няма опозиционна партия, която след такива големи протести, бедност, недоволство, да изгуби позорно избори. БСП не искаше да спечели.

Но резултатите според мен показаха, че протестите бяха изкуствено напомпвани и дирижирани. Истинските протести бяха в началото, до оставката на правителството. След това станаха дирижирани и може би хубаво платени отнякъде. Замислете се- допреди тези протести специално в София излизаха средно 500-600 души на протест, изведнъж излязоха десетки хиляди.

Как става това?

България има нужда от нова лява, модерна партия, без старите физиономии, умерена лява партия, с нови лица и нови послания.

На снимката виждаме акция на пловдивски социалисти от март 2013 г. срещу статуквото вътре в БСП. Виждаме, че тези социалисти са принудени да крият своите лица заради кликата в БСП. Тук е мястото да уточня, че не само тези, които имат партийна книжка от БСП, са социалисти. Всеки човек, който има социални убеждения, е социалист. Видяхме какво предлагат някои от лицата на БСП- Кадиев- който не си плаща парното, да му се спре тока и водата, отделно 10% плосък данък.

Това ли е социалното в БСП?

image




Гласувай:
1



1. анонимен - ТОВА НЕ Е ВЯРНО! БЪЛГАРИЯ НЯМА ...
13.05.2013 09:22
ТОВА НЕ Е ВЯРНО!
БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ ЛЕВИ ТЪПАЦИ!
ТИ НЕ ВИДЯ ЛИ ГРАФИКИТЕ? ЗА БСП СА ГЛАСУВАЛИ НАЙ-МНОГО НАД 65 ГОДИНИ.
БЪДЕЩЕ С БАБИ И ДЯДОВЦИ НЕ СЕ ГРАДИ!
СТАНИШКАТА Е ЕДИН ХИТЪР И ПОДЪЛ МИШОК, А ПЪРВАНКАТА Е МАЗЕН, МАЗЕН
И ВИНАГИ СЛАДКО СЕ ОБЛИЗВА. СТИГА ЛЯВО!
цитирай
2. apostapostoloff - Левите партии, и това е видно от изборите,
27.10.2015 14:06
имат популярността на турската партия. Слаба ракия, стриптийз уотър. Те са и ще бъдат вечно малки, слаби, мижави и жалки, защото в България НЯМА МЯСТО за социализъм. Така както няма място за фашизъм в Италия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1161786
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595