Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2012 20:58 - България
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1727 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 30.10.2012 21:00



 България е толкова красива
една, едничка на света
но тези гадни политици
разказаха играта и сега.....

Затуй и младите ще бягат
манговци безспир ще се роят..
Дори и Бог да слезе на земята
не ще оправи този ад...

И винаги така ще продължава
наведени ще викаме ура...
Червени, сини, жълти, бели
ще ни го бутат във.... г....а

И зъби стискаме с усилие
добре, че има вазелин,
да мажем се обилно ние..
макар, че вече не боли....

Но май си заслужаваме съдбата
каквото и да правят, ний мълчим
и казваме : Такава е играта
Напред към бъдещето да вървим....

Добромир Радев





Гласувай:
2



1. afrodita1 - Наистина..
02.11.2012 19:43
Наистина, животът на хората в кризата е тежък ,но тази криза не е от вчера ,тя продължава вече няколко години и повечето оцеляваме . Да доста оставят семейство и близки и имигрират ,който има тази възможност ,други остават и с труд преживяват но преживяват, мълчат ,с нежелание се подчиняват на безумните закони и на работодателите си за да не загубят мизерната работа която им дава да преживяват що- годе. Е точно това мълчание е пагубно за всички. Защото малцина излизат и протестират срещу беззаконието и лошите условия на живот и тези малцина са недостатъчно и затова властта отгоре се прави на глуха и сляпа .Но какво още има да губи обикновения човек ,нима има акции банки или инвестиции - едва ли...Да допълня нещо за кризата ..
Както е известно, кризиса започна от САЩ. САЩ има своя валута-долар, която се счита световна. Във всички страни , целия паричен запас, е подкрепен от златен фонд. С една дума всяка банкнота има своята стойност, тя не е просто хартия .А САЩ няма такъв златен фонд. С една дума те могат да печатат пари в неограничени количества като банкнотите в случая са само хартия.И тогава идва проблема, пари в оборот станаха доста много. Хората започнаха да пускат акции ( акциите имат своята стойност) ,Но се получава че всичките тези богатства не струват НИЩО .Към всяка продадена акция новия собственик прибавя към нея стойност, акциите се продават и препродават по целия свят и всъщност не струват нищо.И от там тръгна кризиса.
После курса на долара взе да пада ,много вложения които бяха в долари се съкратиха ,хората загубиха, предприятията взеха да фалират и да се затварят, хората останаха без работа и всичко останало го знаем..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1157802
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595