Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2012 09:53 - Как да промиете мозъка на детето си
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2082 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           Първото нещо, което трябва да направите, веднага щом се роди бебето, е да му говорите като бебе. Постоянно. Не му говорете внимателно и щастливо сякаш то може да ви разбере- изпълнението ви трябва да бъде покровителствено. Това не включва повременната затъпяла физиономия, нито пък нежните въздишки, предизвикани от бебешка плът; заменете ги с постоянното освобождаване на куп лигави звуци и преувеличени жестове. Така, от този момент нататък, бебето свиква с идеята, че реалността всъщност не е истинска. Че е един вид шоу. Това е не само непрекъсната, но и трудна задача, която децата мигновено ще разгадаят. Но постепенно вие ще може да ги убедите, че изпълняването на дадено чувство е по-важно дори от самото чувство. 

       Следващото нещо, което трябва да направите, е да изпълните съзнанието на детето с постоянни шумове, жестове, звуци, цветове и външна стимулация. Вече на пазара има много чудесни устройства за промиване на мозъка на бебето ви, с бляскави светлини, въртящи се дискове и други подобни. Разбира се, естествено е да забавлявате бебето си с фантастични сетивни вещи; но отново- целта тук е да правите това постоянно. Повтарящи се дигитални звукови ефекти вършат работа, както и светодиоди и ярка пластмасова боя. Ако не ви се намират подобни приспособления, тогава бърборене, скимтене и физиономии също са ефикасни. Обмислете и възможността да сложите детето си в кенгуру или количка, с лице към улицата, а после да минете през претъпкан с хора индустриален център или мол. 

        Смисълът на всичко това е да убедите бебето, че външният свят е по- съблазнителен от вътрешния. Бъдете силно предпазливи и не позволявайте на детето си просто да се наслаждава, седейки си спокойно, гукайки и мърморейки с удоволствие, предизвикано единствено от самото му съществуване. 

             Слагайте децата си пред телевизора и компютърните игри, колкото се може по-рано. Шумно и бързо превключвайте компютърно-генерирани сцени, изобразяващи една изчистена фантазия с неясен и привиден морал. Така е най-добре! Основното послание на приказките и игри за момчета би трябвало да бъде: усвои, придобий, натрупай и разшири. А на тези за момичета: приеми, съгласи се, потвърди и следвай. Но не се безпокойте за тези послания. Няма нищо, когато момчетата се притесняват, че не биват приемани и когато момичетата са загрижени за ниските си оценки. Крайната цел всъщност е да им втълпите тревога и притеснение чрез психически натиск, да изпълните ума им с неща, които пламенно желаете вие. Може да използвате и безрезервната идея, че мечтите се сбъдват единствено на видео екрана.
image
   Следващо: морал. Същественото в случая е: това, което казвате да не съответства на това, което правите. Първо, трябва константно да говорите за това кое е правилно и кое не е, кое е добро и кое е лошо, какво трябва и не трябва да се прави. Гледайте детето ви да остане с впечатлението, че качество на живот, самият живот, справедливостта са редица правила за спазване и заучени идеи. Ако едно дете се държи лошо, избухва и е умишлено деструктивно или мързеливо, му кажете, че постъпва грешно. Най-добре е да се пазарите с него. Кажете му, че ако не изпълнява дадено нещо, ще получи или загуби друго.

           Запомнете: „Говорете, не действайте!” Ако момиченцето ви не желае да яде това, което сте и сготвили, не я оставяйте гладна. Кажете й, че се държи глупаво и после я оставете да яде, каквото си поиска. Усещането на детето за правилно и неправилно ще е резултат от вашите действия, умствено състояние, лицеви изражения, а не от думите ви. Така че, на теория, би трябвало да сте предразположени към нестабилно настроение, гняв, дразнимост или депресия, или да сте прекалено потиснати за прегръдки, целувки и игра с детето. То ще придобие своята собствена невроза от вашата. Важното е да прикриете това с редица правила, цели, описания, обяснения и други фантазии. Религията,ако имате такава, също е от полза в случая, но дори да сте атеисти, пак е добре!

       Първоначално, всичко това може да ви се стори трудно. Някои деца изглежда са доста неспособни да разберат, че дългите дискурси за правилното и неправилното са скучни и нямат нищо общо с реалността, но ще се научат, веднага щом получат достатъчно възнаграждения за „правилните” си постъпки.

          Да обобщим: вашето дете трябва да бъде получовек. Трябва да бъде хранено с анти-храна, да гледа фалшиви истории и да играе пасивни игри. Трябва да живее с хора, чиито емоции и чувства са необясними, с идеи за реалността, измислени от някой друг. Това трябва да бъде втълпявано, чрез серии от правила, условия, идеи, които в реалност са несвързани. Детето трябва да живее в кръг на безпокойство, вълнение и депресия. Да бъде подкупвано с награди и заплахи, мамено с изпълнение и идеология. Да бъде безмълвно програмирано да следва чужд сценарий, неспособно някога да открие истинското си „аз”.

 

Ето как детето е готово да стане част от обществото.

Дарен Алън

източник:bulgaria.indymedia.org/article/40622



Гласувай:
0



1. анонимен - 89% - 95% от българските родители ...
21.10.2012 11:50
89% - 95% от българските родители точно така ,,възпитават,, децата си
цитирай
2. анонимен - Ами!, доста преди нас го правят на ...
21.10.2012 16:21
Ами!,доста преди нас го правят на Запад,тъй че.......
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162428
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595