Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2012 15:31 - КЪЩА НА УЖАСИТЕ В ПЛАНИНАТА НАД ВРАЦА
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1858 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.01.2012 18:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
И ТОЗИ КАТИЛ, КОЙТО Е ОСТАВИЛ ТИЯ ХОРА ТАМ, ЕДВА ЛИ ИМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК, КОЙТО ДА НЕ ГО ПРАТИ В ГУЛАГ ИЛИ БЕЛЕНЕ!
Незаконен старчески дом с нечовешки условия за живот откриха в също така незаконния хотел “Тева” във Врачанския Балкан. Той се намира на 2 км от пещерата Леденика.

В хотела са открити двама възрастни мъже. Оставени без отопление, на хляб и вода, потънали в нечистотии. Гаврата с хората разкри зам.-кметът на Враца Светозар Луканов по сигнал. Собственикът на “Тева” Валентин Йорданов първоначално скрил старците в мазето и нагло излъгал, че в дома няма никого.
Историята с “Къщата на ужасите” започнала да се разплита в началото на седмицата. Тогава зам.-кметът Луканов получил информацията за хотела. Той телефонирал на собственика Йорданов дали има хора в Балкана. Хотелиерът отрекъл. Зам.-кметът обаче се усъмнил, веднага събрал екип от социалните служби и отишъл до “Тева” да провери. Сградата била заключена, около нея имало натрупан сняг и по нищо не личало вътре да има хора. Екипът се прибрал в града.
Историята
След три дни обаче пристигнал още един сигнал, че в “Тева” бедстват двама мъже. Луканов извикал лично собственика на хотела и полицаи и с тях тръгнал към Балкана. Хотелът бил недостъпен - по пътя имало метър и половина сняг. Полицаите и зам.-кметът не се отказали и сами разчистили пътя. Едва като стигнали до хижата, Йорданов признал, че в сградата има хора.
Адът
“Вътре беше кучешки студ, нямаше отопление и навсякъде се носеше невероятна миризма на непочиствана тоалетна. Качихме се на третия етаж. В една от стаите лежеше 92-годишен дядо, наполовина гол, целият във фекалии, увит в одеяла, подгизнали от урина. Единият му крак беше два пъти по-дебел от другия, очевидно имаше травма. Като го обърнах на една страна, видях, че по гърба му има рани от залежаване. А до леглото му имаше само една изсъхнало парче хляб и канче с вода”, разказа потресен зам.-кметът.
В мазето
Другият клиент на незаконния дом се оказал мъж на около 60 г. с психично заболяване. Той подскачал, козирувал и пеел. От него зам.-кметът успял да разбере, че когато дошъл на първата проверка, двамата пациенти били заключени в мазето. Веднага на мястото били извикани линейки и Гражданска защита. По-възрастният мъж е настанен в болница, а другият - в Центъра за психично здраве.
Всички документи, които различните институции имат за дейността на хотел “Тева” и опитите за узаконяването му като старческия дом, ще бъдат предадени на прокурор. Собственикът ще бъде разпитан, а вероятно и арестуван.
За нелегалния старчески дом в хотел “Тева” има сигнали още от средата на миналата година.
За 500 лева
Преди около 6 месеца в хотела бяха намерени трима дядовци и една баба. Само единият от тях беше в движение, а останалите - лежащо болни. Битовите условия и тогава бяха ужасяващи. На болните не бе осигурена никаква медицинска помощ. Ресторантът бе в окаяно състояние. Тогава се оказа, че незаконният старчески дом съществува повече от 2 г. Но собственикът му без притеснение пуска обяви в интернет и прибира по 500 лева на месец на възрастен човек. След проверката заради това, че не е имал необходимите документи, на Йорданов бе наложена глоба от 1200 лв.
източник-"Труд"

 




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162169
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595