Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2012 22:52 - ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ КРАДЕ УЛИЧЕН ТОК
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3148 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Депутатът и общински лидер на ГЕРБ в Горна Оряховица Мирослав Петков крадял ток от уличното осветление в града.

Той закачил ел. инсталацията на свой търговски обект към общинското осветление в железничарския град. Незаконната инсталация е засечена в четвъртък. Разкритието било направено, след като граждани алармирали, че ул. “Княз Борис Първи” в центъра на града тъне в мрак.

Специалисти от общината и от фирма “Хит”, която поддържа уличното осветление, тръгнали от стълб на стълб, за да изяснят причината за аномалията. Така експертите се натъкнали на 14 паркови лампи, инсталирани пред бившия гарнизонен стол, които се оказали свързани с уличното осветление. Техниците открили тайно прокаран кабел, който свързвал декоративните лампи пред частния обект, собственост на Петков, с един от електрическите стълбове. Жицата била опъната под тротоарните плочки и замаскирана с цимент.

“Винтовият предпазител се оказа преправен. Автоматичният прекъсвач в таблото на уличното осветление изключва заради претоварване от незаконните осветителни тела”, пише в докладна записка до кмета на Горна Оряховица инж. Йордан Михтиев.

“Ще бъде съставен акт на нарушителя и ще му се търси наказателна отговорност. Нямаме намерение да толерираме подобни деяния. Общината дължи на фирма “Хит” 130 хил. лева за поддръжка на уличното осветление и е недопустимо да се трупат суми за сметка на данъкоплатците, заради такива своеволия”, коментира инж. Михтиев. Той е подготвил документите срещу депутата за прокуратурата.

Като открили самоделната инсталация, специалистите изтръпнали от ужас. “Понякога осветлението в града се включва със есемеси при тържества, ремонти и други извънредни дейности. Ако това стане, когато някой пипа по електрическата мрежа без предупреждение, може да бъде овъглен на стълба от високото напрежение”, обясниха енергетиците.

Незаконната операция била извършена по време на мащабен ремонт на бившия гарнизонен стол. Депутатът Петков се сдоби с апетитния имот преди две години. Тогава той бе председател на общинския съвет в Горна Оряховица.

Петков играл на търг за помещението от 600 кв. метра за което броил 580 000 лева. Повече от месец в бившия военен клуб кипи ремонт и майстори преграждат огромното помещение, като обособяват по-малки площи.

Мирослав Петков вчера не отговаряше на мобилния си телефон, но наскоро пред репортер на “Труд” обясни, че преустройва обекта на магазини и заведения. Тогава той каза, че фирмата му “Мира-МН” ЕООД е прехвърлена на друго лице, след като станал депутат. Проверка в търговския регистър вчера установи, че последната актуализация на фирмата, която е с дейност производство на ризи, блузи и друго долно облекло, е правена на 17 август миналата година. Според данните в АПИС като управляващ и собственик фигурира Мирослав Петков. “Този човек върши самоуправство. Започна ремонта на бившия гарнизонен клуб, който заема приземните помещения на 8-етажен блок. Изскуба декоративните храсти пред кооперацията и си позволи да премести сергията за вестници. Освен това бяха запълнени с бетон вентилационните отвори на мазетата ни”, жалват се обитатели на блока.

По техни сигнали в момента тече проверка дали са спазени всички строителни изисквания и дали има необходимите технически разрешителни. Малко след като Петков стана депутат, “Труд” разкри, че той няма висше образование, а по време на предизборната кампания е лъгал избирателите, че е завършил Московския държавен индустриален институт.

14 лампи

“източват” общинския ток от уличното осветление в Горна Оряховица. Осветителните тела са за частния депутатски имот, но разходите им се плащат от всички, негодуват местните хора.

500 евро на кв. м

Имотът на депутата Мирослав Петков е излязъл по 500 евро на квадрат. Сделката е доста изгодна, защото реалната цена за търговска площ в идеалния център на Горна Оряховица била двойно по-висока, твърдят брокери.

Реакцията: Партията ще провери случая

“Първо трябва да видим дали има истина в този сигнал. ГЕРБ ще направи проверка незабавно, а ако има проблем, ще изслушаме всички страни. Ще поискаме и обяснение от колегата.” Това каза съпредседателката на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова. На въпрос какви са механизмите за реакция на ГЕРБ при подобни случаи тя уточни, че изпълнителната комисия на партията може да налага санкции при уронване на престижа на партията, като най-тежката е изключване. Колегата й Красимир Велчев каза, че не може да вземе отношение, преди ГЕРБ да са се запознали в детайли със случая.
източник: вестник "Труд"








Гласувай:
1



1. vmir - Отношението към собствените нарушители и престъпници е най-добрия лякмус за всяка партия.
07.01.2012 23:39
Няма друга управляваща партия, при която да е било по-лесно уличаването на неин член в престъпление, и това прави ГЕРБ най-адекватната партия до момента.
цитирай
2. gsgbg - при ГЕРБ обаче се събра всичко из...
07.01.2012 23:45
при ГЕРБ обаче се събра всичко изгонено или напуснало други партии или минало през всички партии от 89-та досега. Че са крали, другите, крали са, ама чак такива битовизми и кражби на дребно не е имало. Какво стана с Андрей Иванов например? Защо още е в Столичен общински съвет? И Иванов е само едно от имената. ГЕРБ е като НДСВ- обра негативния вот, възход и след това ще се разпадне и ще стане точно като НДСВ.
цитирай
3. gsgbg - а да не говорим, че в ПГ ГЕРБ има на...
07.01.2012 23:49
а да не говорим, че в ПГ ГЕРБ има най-много хора, които принадлежат към бившата ДС. Не може ти да искаш отзоваване на дипломати с досиета (то дипломат без досие няма и няма и да има и в бъдеще), а в твойта ПГ да има депутати с досиета. Просто няма дипломат без досие в разузнаването на която и да било държава. ГЕРБ просто събира останките от мощната навремето СДС, политически стопаджии, обиколили всички партии и тоя балон рано или късно ще се спука сам.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162586
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595