Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2011 20:47 - ТЕМА ЗА РАЗМИСЪЛ- СЕКЦИОННИ КОМИСИИ
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1773 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.10.2011 21:01


 Мисля си....
Секционните избирателни комисии, в които ние гласуваме...
Членовете на тези комисии на всички избори са обикновено членове на различните политически партии, организации, инициативни комитети. На всички избори стават разни шашми в тия секционни комисии (бил съм няколко пъти в такава комисия, така че в общи линии шашмите са ми ясни) от някои от членовете, които на практика фалшифицират или скриват вота на избирателите в полза на политическата партия, от името на която са в секционната комисия.

Темата за размисъл е следната:
Защо не се направи нещо иновативно и до голяма степен реформаторско-


членове на секционни избирателни комисии да НЕ могат да бъдат членове на политически партии и организации, които имат кандидат на съответните избори????


По този начин ще се намали с пъти фалшифицирането на вота на избирателите, манипулациите на вота в изборните секции и  членовете на секционните комисии ще бъдат наистина безпристрастни???
Допълнение- членове на участващи във вота политически партии, организации и инциативни комитети да могат да бъдат само и единствено наблюдатели и застъпници, а членовете на секционната комисия да подписват декларация, че към момента на изборите не членуват в политическа партия или организация, която участва в съответните избори? (ако се окаже, че човека е подписал, че не членува, а проверка установи, че членува в политическа организация, да му се търси отговорност)



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162272
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595